Een derde financials wil nieuwe baan

Onder financiële professionals werkt 40% niet bij een werkgever die in hun favoriete top 3 staat. Een derde overweegt binnen twee jaar op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Dit komt naar voren uit onderzoek van Financieel Management en vacaturesite Finance.nl.

Ten opzichte van 2008 en 2007, waarin het onderzoek ‘Best Employer To Work For in Finance’ ook werd uitgevoerd, zien we dat in 2009 significant meer financiële professionals werkzaam zijn bij een werkgever uit hun lijst met drie favoriete werkgevers (62% versus 54% en 57%).

Oudere financials (van 46 jaar en ouder) werken minder vaak bij één van hun favoriete werkgevers dan jongere financials. Verder zien we dat werknemers in de bancaire sector vaker voor hun favoriete werkgever werken (83%) dan financials bij de overheid (49%), industrie (59%) en zakelijke dienstverlening (58%).

Ook in de sector automatisering / ICT / Telecom / Internet werken financials relatief vaak voor een van hun favoriete drie werkgevers, te weten 73%.

Werken bij een favoriete werkgever leidt tot een grotere tevredenheid met de huidige baan. Gemiddeld geven werkgevers die bij één van hun favoriete werkgevers werken een 8,1 aan hun baan. Werknemers die dit niet doen geven gemiddeld een 7,0.

Een derde wil nieuwe baan
Krap een derde (32%) van de financiële professionals geeft aan binnen nu en twee jaar actief op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Bijna de helft (46%) van de financiële professionals is niet actief op zoek, maar indien zij een goed aanbod krijgen overwegen zij wel om te stoppen. 16% van de financiële professionals is niet op zoek, en kijkt ook nooit naar vacatures.
 
Als we ons richten op de financiële professionals die op korte termijn op zoek zijn naar een andere werkgever, dan vallen de volgende zaken op. Werknemers in de leeftijd van 46-tot 65 jaar zijn vaker binnen nu en een half jaar op zoek naar een andere werkgever dan werknemers in de leeftijd van 31 tot en met 45 jaar.

Als we naar de branches kijken waar men nu werkzaam is, dan zien we dat financiële professionals uit de bancaire wereld minder vaak binnen nu en een half jaar op zoek zijn naar een andere werkgever dan financiële professionals uit de automatisering.

Over het onderzoek
CxO Media, uitgever van financiële vakinformatie waaronder Tijdschrift Financieel Management, Financieel-management.nl en de vacaturesite finance.nl, voert in samenwerking met Ruigrok | NetPanel sinds 2007 het nationale onderzoek ‘Best Employers To Work For in Finance’ uit, een onderzoek onder financiële professionals naar hun favoriete werkgever.

De volledige resultaten van het onderzoek Best Employer To Work For in Finance 2009 worden in juni gepresenteerd in de carrièrespecial van Tijdschrift Financieel Management. Tevens zal er op internet ook veel aandacht worden besteed aan het onderzoek. U kunt als werkgever profiteren van de extra exposure voor uw bedrijf en uw financiële vacatures. Neem contact op met Alex van Groningen voor meer informatie 06 50 643 283 of alex@vangroningen.nl

Gerelateerde artikelen