ECB werkt thuis, wie volgt?

Europese Centrale Bank gaat testen of thuiswerken gezond is op te schalen, om Covid-19 beter te weerstaan.

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft haar ongeveer 3700 werknemers die werken in de gebouwen van de instelling in de Duitse stad Frankfurt gevraagd om maandag van huis uit te werken. Het gaat om een test om eventuele problemen op te sporen, mocht de verspreiding van het nieuwe coronavirus het noodzakelijk maken om een deel of het volledige personeel van afstand te laten werken gedurende een langere periode.

Volgens een woordvoerder van de ECB zal onder meer bekeken worden of de informatica-infrastructuur in orde is. De toegang tot de gebouwen van de Europese bankentoezichthouder zal niet verboden worden, maar de ECB verwacht wel dat een groot deel van haar werknemers deelneemt aan de test. Ook de beursvloer en de werknemers die belast zijn met de Europese betalingssystemen worden erbij betrokken.

In China werkt een groot deel van de bevolking al bijna twee maanden thuis. Als deze plotselinge verschuiving goed bevalt en definitief wordt, start het een nieuwe kostenbesparingsgolf voor het land om beter het hoofd te bieden aan buurlanden met lagere lonen. Net als met online winkelen en mobiel betalen kan China daarin dan internationale trendsetter worden.

Lees ook: Wanneer thuiswerken door COVID-19?

(bron: ANP)
 

Gerelateerde artikelen