Duurzaam blijft te duur

Eco-supermarkt en alternatieven voor gaswinning blijven te duur voor de consument.

Om kosten te besparen neemt eco-supermarkt Marqt afscheid van twee van haar grootste vestigingen. De duurzame supermarkt, die sinds de oprichting in 2008 uitgroeide tot een keten van 18 vestigingen, wil zich concentreren op kleinere winkels: twee openingen staan nog op de planning.

In de elf jaar van haar bestaan wist Marqt nooit winst te maken. De afgelopen twee jaar veranderde er intern veel. Er kwamen nieuwe aandeelhouders aan boord en de oprichters  werden vervangen in de hoop het bedrijf verder te laten groeien en winstgevend te maken.

Vandaag werd ook bekend dat steeds minder Nederlanders van het gas afwillen. Dat blijkt uit een landelijke peiling die is uitgevoerd door klimaatstichting HIER. Waren een jaar geleden nog zes op de tien Nederlanders positief over aardgasvrij wonen, nu kan minder dan de helft zich vinden in het doel van het kabinet om de cv-ketel uit elke woning te verbannen.

Grootste oorzaak van de verandering lijkt het besef dat de omschakeling meer gaat kosten en men daar grotendeels zelf voor moet opdraaien. Ook voor andere duurzaamheidsinitiatieven is dat een probleem. Gaat bij u wel de kost voor de baat?

(bron: ANP, RTLZ)

Gerelateerde artikelen