Domino’s Pizza betaalt salaris in bitcoin

De verloning van het minimumloon blijft in euro's, zoals wettelijk verplicht is.

Domino’s Pizza franchisenemer van Nederland biedt vanaf vandaag meer dan duizend medewerkers een salaris in bitcoin aan. Dit gebeurt door Immensus Holding, franchisenemer van zestien Domino’s filialen, verzorgt de salarisadministratie voor andere Domino’s- en horecaondernemers. Hierdoor kunnen vanaf vandaag meer dan duizend in- en externe medewerkers kiezen voor een salaris in bitcoin.

De uitbetaling wordt geregeld door bitcoinbedrijf BTC Direct. Mede-eigenaar Jonathan Gurevich legt uit: “We zijn een modern bedrijf met veel jonge medewerkers. We horen het woord bitcoin steeds vaker vallen binnen de teams en we willen ze laten profiteren van de mogelijkheid om deze cryptovaluta te bezitten.”

“Door de samenwerking met BTC Direct stellen we medewerkers in staat om automatisch en kleinschalig te beginnen. Zo kunnen we als werkgever iets extra’s bieden voor de toekomst.”

Drie jaar geleden bood BTC Direct als eerste bedrijf in Europa zijn medewerkers een salaris in bitcoin aan. Dat salaris heeft de medewerkers van BTC Direct inmiddels een rendement van meer dan 700 procent opgeleverd.
“Bitcoin is al meer dan tien jaar de best presterende belegging”, zegt CEO Mike Hutting van BTC Direct. “We verwachten dat dit doorzet en steeds meer mensen de stap richting een bitcoin-salaris zullen nemen.”

“Je kunt klein beginnen met tien of twintig euro per maand, zoals de medewerkers van Domino’s. Zodra je wat bitcoin bezit zul je je eerder gaan verdiepen in de onderliggende waarde en de potentie.” 

Alle medewerkers mogen zelf kiezen of zij salaris in bitcoin willen ontvangen. Het gaat dan uitsluitend om het gedeelte van het salaris dat boven het minimumloon uitkomt. Daarnaast kunnen fooien ook uitbetaald worden in bitcoin.

De verloning van het minimumloon blijft in euro’s, zoals wettelijk is vastgelegd. De uitbetaling in bitcoin vindt op hetzelfde moment plaats als het ‘normale’ salaris en staat gewoon op de loonstrook. 

Gerelateerde artikelen