De Finance Professional anno nu!

De nieuwe financiële professional werkt en leeft al veel meer vanuit zijn eigen Blueprint. Of is hier sterk naar op zoek. En richt zich op een leven wat in zijn totaliteit bij hem of haar past. Vanuit dit perspectief herdefinieert hij zijn work and life balance regelmatig. En maakt ook daadwerkelijk de benodigde aanpassingen wanneer dit goed voelt.

Een steeds grotere groep tussen de 30 en 45 jaar herkent zichzelf in deze authentieke financiële professional. Onze jongere generaties dragen al veel van deze waarden van nature in zich. Zij zullen over een aantal jaren deze financiële professional weer naar een nieuw niveau brengen. Maar op dit moment zal de nieuwe financiële professional een steeds grotere stempel gaan drukken op onze arbeidsethos, of liever gezegd work and life ethos.

De nieuwe financiële professional werkt graag volgens ‘het nieuwe werken’. Alhoewel een aantal werkgevers al langer het nieuwe werken stimuleren en op zoek zijn naar nieuwe financiële professionals, zien we deze ontwikkeling pas het laatste jaar echt op gang komen, echter veel te beperkt! Omdat de groep van nieuwe financiële professionals steeds groter wordt en het niet langer alleen om de instrumenten gaat. Maar om een gehele nieuwe levensstijl. De nieuwe financiële professional gaat hier ook steeds meer naar vragen en selecteert steeds meer zijn werkgever hierop.

De nieuwe Financiële Professional wil de onderstaande kenmerken in zijn leven terug zien:

– Wil werken vanuit zijn missie, zijn passie, zijn hart. Voor de groep finance professionals tussen de 30 en 45 jaar zijn er ook steeds meer mensen die aan een tweede carrière willen beginnen. Meer die carrière volgen die vanuit een innerlijke roeping wordt gevoeld.

– Wil een goede balans tussen zijn werk en privéleven. Wil een echte uitdaging vinden in zijn werk, met plezier naar het werk toegaan. Vind het niet erg thuis ook voor zijn werk klaar te staan. Maar gaat niet op in het werk, regelt het leven zo, dat er ook meer tijd ontstaat voor zijn privéleven, ontspanning en reflectie. Wil alles echt beleven, neemt rust.

– Werkt constant aan zijn innerlijke groei. Blijft trouw aan zichzelf. Reflecteert regelmatig wie hij is en wil zijn in het leven. Zijn streven is niet de beste van de klas te worden, maar een steeds beter mens. Hij wil minder ego, meer hart. Vanuit die hoedanigheid wil men ook samenwerken.

– Zijn steeds meer op zoek naar authenticiteit en willen zich laten zien. Aan hun omgeving, aan hun werkgever. Niet door dit uit te schreeuwen, maar door openheid te geven in hun waarden, persoonlijkheid en levensstijl. Ze zien graag hierin oprechte communicatie, vanuit hun eigen identiteit. Ook oprechte verbondenheid en relaties aangaan is hierbij belangrijk.

– Werkt vanuit het proces, de ontwikkeling zelf, van moment naar moment. En weet dat het resultaat dan verzekerd is. Werkt aan waar hij werkelijk nog kan bijleren in kennis en vaardigheden.

Er tekent zich, versneld door de huidige economisch situatie, een beweging af die illustratief is voor een grote maatschappelijke ontwikkeling: de onafhankelijkheid van de nieuwe financiële professional. Door de toekomstige schaarste van de nieuwe Financiële Professional zullen zij bedrijven gaan ranken.

Sterker; ondernemingen willen en moeten gerankt worden om voldoende gekwalificeerd personeel te kunnen blijven aantrekken. Dat betekent dat disloyale werkgevers die niet tijdig anticiperen op de nieuwe generatie financiële professionals zullen worden afgestraft en de nieuwe financiële professional ondanks het huidige economisch klimaat een gouden toekomst tegemoet zal zien.

__________________________________________________________________________________

Toe aan nieuwe uitdaging?
Finance.nl is met alle vacatures en de top-bedrijven in Nederland, dé nummer 1 vacaturesite voor finance professionals. Voor controllers, accountants,  administrateurs en financieel managers. Vind uw droombaan op Finance.nl  en plaats uw CV in de CV-databank om door werkgevers gevonden te worden.
_________________________________________________________________________________

Gerelateerde artikelen