De 10 populairste werkgevers voor financials in 2008

Rabobank, KLM zijn de meest favoriete werkgevers voor financiële professionals. ING Bank komt op de derde plaats. De top tien van favoriete werkgevers wordt verder gevormd door Shell, Philips, Yacht Finance, Unilever, Heineken, Eiffel en Ahold. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek: Best Employers to Work for in Finance.

Welke werkgevers zijn het meest favoriet bij financiële professionals? In hoeverre is men op zoek naar een andere baan? In welke branche zou men het liefst willen werken? Voor welk bedrijf zou men het liefst willen werken? Wat zijn de belangrijkste factoren bij de keuze voor een werkgever? Welk beeld heeft men bij de favoriete werkgever? Hoe tevreden is men met de huidige betrekking? Het onderzoek Best Employers to Work for in Finance geeft antwoord op al deze vragen. Het werd uitgevoerd door Netpanel en er deden 1586 financiële professionals aan mee.

De top tien ziet er als volgt uit:
1. Rabobank,
2. KLM
3. ING Bank
4. Shell
5. Philips
6. Yacht Finance
7. Unilever
8. Heineken
9. Eiffel
10. Ahold

ABN AMRO veel minder populair
Opvallend is de invloed die overnames hebben op de populariteit van werkgevers. ABN AMRO onlangs overgenomen door Fortis, verliest aan populariteit van 11% in 2007 naar 5% in 2008. Fortis Bank onderdeel van het banken trio dat ABN AMRO heeft overgenomen wint daarentegen aan populariteit van 5% in 2007 naar 7% in 2008.

Yacht Finance is grootste daler
Hoewel de populariteit van Yacht Finance daalt t.o.v. 2007, blijft zij de meest favoriete werkgever in de branche financiële detachering. Daarna volgt met enige afstand Eiffel en ConQuaestor. De populariteit van Yacht is met 5% gedaald ten opzichte van 2007 en die van ConQuaestor is met 4% toegenomen.

De zakelijke dienstverlening blijft populair
Bijna de helft van de financiële professionals (46%) zou in het geval van een nieuwe baan graag in de zakelijke dienstverlening werken. Op de tweede plaats staat de financiële dienstverlening (35%) en op de derde het bankwezen (32%). Medewerkers in het bankwezen zijn het meest trouw aan hun branche.

Over het onderzoek:
De vraag naar financiële professionals is groot en zal de komende jaren verder toenemen. Vacatures worden steeds moeilijker vervulbaar. Voor werkgevers wordt het steeds belangrijker om een aantrekkelijke werkgever te zijn. De financiële professional heeft immers keuze genoeg. Voor CxO Media, uitgever van financiële vakinformatie waaronder Tijdschrift Financieel Management, de website Financieel-Management.nl en de vacaturesite Finance.nl redenen genoeg om jaarlijks het onderzoek te doen: Best Employers to Work for in Finance.

Meer weten?
– Vraag een gratis abonnement aan op Tijdschrift Financieel Management. In juni leest u alles over het onderzoek en Talent Management. Surf naar www.financieel-management.nl/gratis
– Bestel het complete onderzoeksrapport ‘Best Employers to Work for in Finance 2008’ (ad 250 euro ex BTW) bij Alex van Groningen.
– Breng uw bedrijf onder de aandacht in de Talent Management Special van Tijdschrift Financieel Management in juni 2008 (oplage 10.000-> het grootste blad voor financials). Bel of mail Katinka Zoetmulder: 020 5877907 kzoetmulder@cxomedia.nl
– Op zoek naar een nieuwe baan? Surf naar www.finance.nl
– Op zoek naar een nieuwe financiele collega? Plaats uw vacatures GRATIS op www.finance.nl.

Gerelateerde artikelen