Controllers verleggen hun focus

350 financial controllers van de grootste Britse ondernemingen (FTSE 350) zullen hun aandacht gaan verleggen. Na zich vijf jaar te hebben gefocust op regelgeving en controles zullen ze zich nu meer gaan richten de werving van personeel en verbetering van hun interne 'finance' profiel.

Dit blijkt uit het onderzoek The changing role of the financial controller van Ernst & Young. In de top 10 uitdagingen van de financial controller staat het werven van vakbekwaam personeel nu op de eerste plaats en het verbeteren van het profiel van de financiële functie op de tweede plaats van die lijst.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 82 procent van de respondenten hun baan meer uitdagend zijn gaan vinden. Controllers houden niet slechts de ‘score’ bij. De bredere rol van de controller omvat nu ook het identificeren van trends, het vroeg en duidelijk kunnen uitleggen wat er speelt in een bedrijf en zorgen dat controle gehandhaafd blijft in turbulente tijden.

Jon Stanton, partner bij Ernst & Young zegt dat de functie van controller aan het veranderen is tot ‘Financial Operating Officer’, die taken van de CFO overneemt zoals financieel beheer, belasting en investeerders relaties. Desondanks heeft slecht 50 procent van de controllers de ambitie om tot CFO door te groeien.

Gerelateerde artikelen