Controllers Netwerk: harde strijd voor goed doel

De eerste offline bijeenkomst van het Controllers Netwerk vocht om financiering: gamen voor het goede doel.

Door Bouko de Groot.

Vorige week gingen de versoepelde coronaregels in en meteen kwam het Controllers Netwerk bijeen voor het jaarlijkse social event. De afgelopen jaren zijn we gaan varen op de Friese Meren en en de Amsterdamse grachten. Dit jaar gingen we varen zonder klinkers: VRn. Virtual Reality Gaming en Dining, toch een beetje online dus, want zomaar cold turkey was toch te link. Even niet te veel praten over het vakgebied en vooral een leuke avond met elkaar beleven.

Community Manager Michael van Asperen begon de avond met een uitleg over wat er die avond moest gebeuren. Verdeeld over vier teams gingen de leden met elkaar de strijd aan. Na elke battle werden energy levels weer aangevuld door heerlijke hapjes. Het team dat aan het einde van de avond de meeste punten had, mocht als winnaar bepalen aan welk goed doel het netwerk zou doneren. Uiteraard was er ook een prijs voor best scorende speler.

De teams en de strijd

De eerste opdracht was om een originele naam en een goed doel te bedenken:

  • de Corona Cowboys, aangevoerd door Ryan Ruiter, streden voor het WNF,
  • Call 420, aangevoerd door Michiel Jurgens, vocht voor het KWF,
  • Moneypenny, aangevoerd door Nathalie Slikker, kwam op de bres voor KIKA,
  • de Wrekers, aangevoerd door  Daan van Aalst, wilden winnen voor Save the Children.

Wie er de beste was, werd beslist in vijf rondes:

  • Shooter, tegen aliens
  • Quiz
  • Pictionary
  • Escape Room
  • Bobslee Baan

De strijd was hard en geëmotioneerd! Foute antwoorden werden fanatiek toegejuicht, aanwijzingen vlogen door de zaal, en de community manager deed zijn best de aanwezigen te intimideren. Na de vijfde ronde was het tijd voor het toetje, en voor de uitslag.

Winnen, of laten winnen?

Call 420 eindigde als laatste, de Wrekers deden het iets beter met een derde plek. Zilver was voor MoneyPenny. En dankzij de duizelingwekkend hoge eindscore van 287.409 punten wisten de Corona Cowboys de eerste plek veilig te stellen.

De bekendmaking van de beste speler verliep wat rumoeriger. Op nummer drie eindigde Gerton Dekkers, nummer twee werde Bart Vermaas, en de winnaar bleek, zelfs na protesten en een zorgvuldige hertelling, Michael van Asperen … klaarblijkelijk hadden zijn intimidaties deze community manager tóch geholpen!

Wat de uitslag ook was, alle aanwezigen hadden genoten van een vermakelijke avond. Het was een mooie manier om het einde van de periode van lange-afstand-contact te vieren. Na de zomer staan er gelukkig weer mooie offline events op de agenda. Zo werd al tijdens het diner aangekondigd dat de FM Dag zeker door zal gaan op 16 september.

Deze week komen de leden van het Controllers Netwerk online samen, om te luisteren naar de webinar van Ruben van Zwieten, oprichter van De Nieuwe Poort op de Zuidas, over de samenvoeging tussen het zakenleven en zingeving. Bent u erbij?
Lid worden van het Controllers Netwerk? Of klagen over de uitkomst? Neem contact op met community manager Michael van Asperen.

Gerelateerde artikelen