Controllers blijven gewild

Robert Walters
"Bedrijven willen in beeld krijgen wat het 'nieuwe normaal' is." Rob Steur, bemiddelaar bij Robert Walters.

Ondanks de coronacrisis blijft de vraag naar controllers goed overeind vergeleken bij de rest van de arbeidsmarkt. Het totaal aantal vacatures in Nederland daalde in de maanden maart tot en met augustus met ruim 15 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2019. De vraag naar financial controllers viel echter veel minder terug: slechts 5 procent minder vacatures. Dat concludeert recruitment specialist Robert Walters op basis van eigen onderzoek.

De vraag zal naar verwachting ook spoedig weer toenemen, omdat die de afgelopen jaren een consequent stijgende lijn vertoont. Begin dit jaar hadden controllers het werk nog voor het uitkiezen. In januari van dit jaar was het aantal geadverteerde vacatures voor financial controllers 28 procent hoger dan in januari 2019. Business controllers werden nog harder gezocht: naar deze groep was de vraag in januari zelfs 37 procent hoger.

Het aantal vacatures voor business controllers daalde in de periode maart tot en met augustus wel sterk, met 14 procent. “Bedrijven willen in beeld krijgen wat het ‘nieuwe normaal’ is,” reageert Rob Steur, bemiddelaar voor finance professionals bij Robert Walters. Hij verwacht dat de focus van finance afdelingen binnenkort verschuift naar forecasting. “Uit data-research die wij hebben gedaan over de vorige crisis, ruwweg van 2008 tot 2015, bleek ook dat forecasting een skill was die steeds meer gevraagd werd. Bij kleinere bedrijven staan dat soort zaken nog wat meer in de kinderschoenen, maar ook daar is het nu keihard nodig om die voorspellende waarde uit je cijfers te krijgen.”

(bron: Robert Walters)

Gerelateerde artikelen