Controller in een Week – Verfrissende kijk op de rol van een controller (advertorial)

De moderne controller is al lang niet meer de specialist die alles van boekhouden weet. Zijn rol is flink uitgebreid. Daar speelt de opleiding Controller in een Week van Alex van Groningen op in. Of, zoals een deelnemer zegt: "De opleiding is een goed mengsel tussen theorie en de praktijk, met als extra de ervaring van de docenten."

“Controller in een Week is een uitstekende aanvulling op mijn cv”, zegt Casper Koopman, Management trainee finance & hospitality voor Eurest Catering Services. Hij wil aan de slag als controller. Voor Gea Goslinga, hoofd administratie bij Conwad Services, was de uitbreiding van haar takenpakket reden om de opleiding te volgen.

Dennis Ardon werkt als financieel controller bij Arcus Holding B.V. Hij was op zoek naar interactie met vakgenoten. Ook wilde hij zijn vakkennis opfrissen. De drie cursisten zijn enthousiast over hun deelname. “Het was een leerzame ervaring”, zegt Koopman. Goslinga vertelt dankzij de vijf lesdagen een betere kijk op het werk van een controller te hebben gekregen.

De deelnemers zijn erg te spreken over de levendige manier waarop de stof wordt aangeboden. De docenten worden echte vertellers genoemd. “Het waren geen monologen voor een groepje luisteraars. Ze zorgden met hun cases en anekdotes voor veel gespreksstof”, zegt Ardon. “Juist door de aansprekende voorbeelden werd mij veel duidelijk”, kijkt Goslinga terug. “Ik dacht eigenlijk dat controller meer een controleursfunctie zou zijn. Maar het gaat echt om beheer en daar komen veel meer zaken bij kijken.”

Interactie
Voor Ardon was de interactie met de groep een meerwaarde. De docenten motiveerden de groepsleden om een kijkje in de eigen keuken te geven, vond hij. Goslinga valt hem bij: “Het was erg leerzaam en interessant om met andere cursisten over het vak te praten. Sommige mensen werken al jaren als controller. Het is prettig om ervaringen uit te wisselen.” Dat de groepen uit cursisten bestaan met een verschillende achtergrond wordt als positief ervaren.

“Ik heb door de opleiding een betere kijk op het werk van een controller gekregen”

Koopman is erg te spreken over de sessies met de personal coach. “Het heeft mij geholpen om nog meer inzicht in mezelf te krijgen. Het is interessant om naar je sterke en zwakke punten te kijken.” Naast de sessies krijgen de deelnemers ook drie online ontwikkeltesten.

Verfrissend
“Ik ben blij dat ik de opleiding heb gedaan”, zegt Goslinga. “Het heeft mij een heel verfrissende kijk op mijn werkzaamheden gegeven.” Net als veel deelnemers denkt ze dat niet alleen de cursisten maar ook de ondernemingen waarvoor ze werken baat hebben van de opleiding.

De opleiding Controller in een Week sluit nauw aan bij de dagelijkse praktijk. Cursisten die al als controller werkzaam zijn, gaan anders naar hun vak kijken. “Veel boekhoudkundige zaken wist ik natuurlijk wel”, legt Ardon uit. “Maar het feit dat mijn rol veranderd is, was wel een eyeopener.” Ardon zegt dan ook te beseffen dat zijn rol binnen de onderneming is veranderd. “Ik moet een vertaalslag maken van alleen boekhoudkundig denken naar strategisch denken. Nu ik dat weet, is het makkelijker om die stap te maken. Sinds de opleiding ben ik daar bewuster mee bezig.”
__________________________________________________________________________________

Gaat u werken als controller of bent u controller?
Heeft u nog geen specialistische opleiding tot controller gevolgd? Wilt u uw kennis op een hoger niveau brengen en uw toegevoegde waarde vergroten? Volg dan de vijfdaagse opleiding Controller in een Week. Meld u direct aan.

Het vervolg op Controller in een Week is de training De Controller als Businesspartner:
Verandert de controller functie in uw organisatie? Of wilt u een nieuwe visie op uw vak opdoen? Volg dan de toptraining De Controller als Businesspartner. Lees meer.

Voor een vrijblijvend advies neemt u contact op met Ivo ten Hoorn (020-6390008), Product Manager Opleidingen bij Alex van Groningen, of ga direct naar de website van Alex van Groningen.

 

Ivo ten Hoorn
Alex van Groningen
Burgemeester Haspelslaan 63
1181 NB, Amstelveen
Tel: 020-6390008
Fax: 020-6391025
www.alexvangroningen.nl
itenhoorn@alexvangroningen.nl
__________________________________________________________________________________ 

Gerelateerde artikelen