Cis Marring benoemd tot CFO bij TNO

Op 10 januari zijn door de ministerraad drie bestuurders bij Koninklijk Besluit tot lid van de Raad van Bestuur van TNO. De drie nieuwe leden van de Raad van Bestuur van TNO zullen met ingang van 1 februari 2014 starten in hun nieuwe functies.

Mevrouw Cis Marring RA (1963) wordt Chief Financial Officer, de heer prof.dr.ir. Jos Keurentjes (1963) wordt Chief Scientific Officer (CSO) en de heer Wim Nagtegaal (1957) wordt Chief Operations Officer. De drie nieuwe leden van de Raad van Bestuur van TNO zullen met ingang van 1 februari 2014 starten in hun nieuwe functie.

Met deze benoemingen wordt een aantal veranderingen in de Raad van Bestuur afgerond: mw. dr. C.M. Hooymans heeft in oktober 2013 afscheid genomen. Verder is al eerder bekend gemaakt dat de heer Mengelers per 1 maart 2014 de functie van voorzitter van het College van Bestuur van de Technische Universiteit Eindhoven heeft aanvaard.

Tenslotte is besloten dat de functie van Chief Financial Officer (CFO) aan de Raad van Bestuur wordt toegevoegd. Daarmee wordt de samenstelling van de nieuwe Raad van Bestuur: de heer J.W. Kelder als waarnemend voorzitter, tot een opvolger voor de heer Mengelers is gevonden, de heer Keurentjes als Chief Scientific Officer, de heer Nagtegaal als Chief Operations Officer en mevrouw Marrring als Chief Financial Officer.

Dr. C.A. Linse, voorzitter van de Raad van Toezicht van TNO in een reactie: “Ik ben zeer verheugd dat wij in de gelukkige positie zijn om het team van de Raad van Bestuur van TNO uit te kunnen breiden met een dergelijke rijke schakering aan ervaring en expertise. TNO maakt zich op voor een nieuwe koers. De ervaring en inzichten van de nieuwe leden zijn belangrijk om deze koers tot een voor Nederland succesvolle oogst aan innovatieve oplossingen te realiseren.”

CFO Marring was afgelopen oktober al ad interim benoemd als Directeur Finance & Facilities bij TNO. Zij gaat nu als Chief Financial Officer (CFO) deze verantwoordelijkheid op Raad van Bestuurniveau bekleden. Marring brengt op financieel gebied een jarenlange ervaring mee die zij heeft opgedaan in dienst bij enkele grote internationaal opererende bedrijven als Iglo-Ola(-Mora) groep (Chief accountant), Unilever NV/plc (Head Corporate Financial Accounts en Mergers & Aquisitions manager) en Royal Wessanen NV (Corporate Financial Director). Sinds 2005 is zij als zelfstandig interim manager actief.

Bron: TNO

Gerelateerde artikelen