CFO’s verdienen in Midden-Oosten het meest

Financiële leiders in het Midden-Oosten hebben het hoogste salaris van de hele wereld. CFO's in het Verenigd Koninkrijk krijgen daarentegen het hoogste salaris. Dit blijkt uit onderzoek door Michael Page onder ruim 2800 financiële leiders uit 80 landen.

In het Midden-Oosten verdienen CFO’s gemiddeld 170.700 euro per jaar. Aan de andere kant van de Noordzee verdienen financieel directeuren 152.500 euro per jaar, terwijl in Noord-Amerika CFO’s gemiddeld 143.700 euro ontvangen.  In Zuid-Amerika en Europa verdienen CFO’s minder. Op het Europese vasteland verdienen CFO’s gemiddeld 114.700 euro, terwijl de Zuid-Amerikanen het met iets minder dan een ton moeten doen. 
Uit het onderzoek blijkt verder dat 40 procent van de CFO’s bereid is om zich in een ander land te vestigen om zo een hoger inkomen te verwerven. Jongere financiële leiders zijn een stuk mobieler dan oudere collega’s. Maar liefst 92 procent van de leiders tot aan 35 jaar geeft aan bereid te zijn om langdurig weg te zijn uit eigen land of te verhuizen. 
De hoogste bonussen worden betaald in het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika. In deze regio’s vormt de bonus iets meer dan 18 procent van het totale salaris. De Britse bonussen zijn met name in de bancaire sector hoog ondanks de Europese richtlijn die op 1 januari 2015 van kracht is geworden en de bonussen vastlegt op maximaal een jaarsalaris. 
De inkomensongelijkheid tussen mannen en vrouwen bestaat ook onder financiële leiders. Vrouwelijke CFO’s verdienen gemiddeld 16 procent minder, terwijl hun bonussen 22 procent lager zijn. 

Gerelateerde artikelen