CFO van DPA Group vertrekt

Jan van Duijn, Chief Financial Officer (CFO) van DPA Groep zal met ingang van 1 maart 2010 het bedrijf verlaten. Dat maakt de detacheerder van gespecialiseerd personeel bekend, gelijktijdig met het bericht dat DPA branchegenoot WR Leading in Finance overneemt.

Na afronding van de overname van WR zal Maarten de Ruiter, mede-oprichter en CEO van WR, samen met de huidige CEO van DPA, Roland van der Hoek, het collegiale bestuur vormen. CFO Jan van Duijn heeft te kennen gegeven er voor te kiezen om na drie jaar de directie te verlaten. Hij zal nog enige tijd als adviseur aan DPA verbonden blijven.

Alle drie de leden van de Raad van Commissarissen hebben aangegeven hun functie ter beschikking te zullen stelllen om de onderneming de ruimte te geven een nieuwe weg in te slaan.

De overnamesom van WR wordt voldaan door de uitgifte van 7,34 miljoen aandelen DPA en de betaling van 11,4 miljoen euro in contanten. Hierdoor houdt de grootaandeelhouder van WR, Maarten de Ruiter, 29,9 procent van de aandelen in DPA na de transactie. Om het cash-gedeelte van de overname te financieren, een lening terug te betalen en het werkkapitaal te versterken, geeft DPA in totaal voor euro 16,4 miljoen aandelen uit, op 2,85 euro per aandeel.

Gerelateerde artikelen