CFO Special Achievement Award uitgereikt aan Ton van Veen (Jumbo Supermarkten)

Op woensdag 11 juli heeft de juryvoorzitter van de CFO Awards Ton van Veen (CFO Jumbo Supermarkten) een CFO Special Achievement Award uitgereikt voor zijn prestaties als CFO de afgelopen periode.

Tijdens de jaarlijkse CFO Day op 7 juni werd de award aan Van Veen al toegekend, maar hij kon bij de uitreiking niet persoonlijk aanwezig zijn. Naast Van Veen kregen op de CFO Day ook Hans Janssen (Mediq) en Tom Francken (Desso) een CFO Special Achievement Awards toegekend.

“Ton van Veen heeft in 2011 op zijn eigen wijze een bijzondere bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de strategie van Jumbo Supermarkten”, aldus juryvoorzitter Tjero Zomer. “Hij vervult daarmee een voorbeeldfunctie voor de CFO-gemeenschap.”

Ton van Veen kreeg de Award voor de succesvolle M&A-strategie van Jumbo Supermarkten waarin hij een belangrijke rol heeft gespeeld, het verwerven van een onafhankelijke positie als CFO in een familiebedrijf en zijn voortvarende executie van de strategie van Jumbo. Een strakke financiële aansturing vanuit het hoofdkantoor en verbetering van processen leidde in veel gevallen tot een stijging van de omzet bij de overgenomen winkels.


Juryvoorzitter Tjero Zomer overhandigt de trotse Van Veen de CFO Award.

Jury
De jury van de CFO Special Achievement Awards bestaat uit juryvoorzitter Tjero Zomer, voormalig CFO en CEO van transavia.com, tegenwoordig toezichthouder en adviseur bij diverse organisaties; Jan van den Belt, tot 2008 werkzaam als CFO bij onder meer Océ en Shell en momenteel commissaris bij diverse ondernemingen en organisaties; en Margot Scheltema, van 2004 tot 2008 financieel directeur Shell Nederland, thans toezichthouder en commissaris bij diverse vennootschappen.

Gerelateerde artikelen