CFO in 2016 op zoek naar accounting en finance kandidaten

De meeste financieel directeuren gaan het komende half jaar op zoek naar nieuwe accounting en finance kandidaten. Dit blijkt uit onderzoek onder Nederlandse CFO's en financieel directeuren uitgevoerd in opdracht van Robert Half, arbeidsbemiddelaar op het gebied van financiële en administratieve professionals.

Nederlandse CFO’s en financieel directeuren gaan in 2016 opzoek naar geschikt personeel om nieuwe en vrijgekomen functies in te vullen. Deze ruimte is onder andere ontstaan door het opstarten van nieuwe projecten en de groei van het bedrijf. Toch zijn deze nieuwe kandidaten niet zomaar gevonden. 91% van de CFO’s en financieel directeuren vinden het lastig om geschikt personeel met de juiste kwaliteiten te vinden.

Accounting en finance

Ruim 9 op de 10 (92%) CFO’s en financieel directeuren geven aan het komende half jaar op zoek te gaan naar nieuwe accounting en finance kandidaten. Dit doen zij voor het invullen van vrijgekomen functies (48%) en nieuwe functies (44%). Deze nieuwe functies zijn onder andere ontstaan door het opstarten van nieuwe projecten, de groei van het bedrijf en het aanboren van nieuwe markten of uitbreiden van het dienstenaanbod.

Uitdaging

Het vinden van geschikt personeel is ook in 2016 een uitdaging. Dit ligt volgens CFO’s en financieel directeuren vooral aan het ontbreken van bepaalde vaardigheden, zoals technische (31%) en commerciële en zakelijke vaardigheden (25%). Ook stelt ruim een kwart van de ondervraagden (28%) dat de vraag naar gekwalificeerd professionals groter is dan het huidige aanbod. “Op de arbeidsmarkt zijn gekwalificeerde professionals op dit moment lastig te vinden. Dit komt omdat professionals met veelgevraagde technische of niche expertise erg gewild zijn en vaak meerdere aanbiedingen krijgen als zij opzoek gaan naar een nieuwe uitdaging,” zegt Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland. “Hadden bedrijven tijdens de crisis nog voldoende keus uit kandidaten, nu krijgen juist topkandidaten steeds meer keus. Het is daarom belangrijk voor bedrijven om een passend en aantrekkelijk aanbod op te stellen om topkandidaten binnen te halen.”

Gerelateerde artikelen