CFO gemeente Amsterdam wil deelnemen aan Expeditie Robinson

Marike Bonhof, sinds 2015 CFO van de gemeente Amsterdam, wil heel, heel graag deelnemen aan Expeditie Robinson en daarvoor heeft zij stemmen nodig vanuit de CFO en Finance Community.

Expeditie Robinson is een televisieprogramma van RTL5 waarin 16 mensen proberen te overleven op een onbewoond eiland. De serie ontleent zijn naam aan het 18de-eeuwse verhaal over de zeeman Robinson Crusoe die na een schipbreuk op een onbewoond eiland terechtkomt en daar probeert te overleven. 

Wat het programma uniek maakt is dat de kandidaten die zich opgeven vaak zelf al een redelijke bekendheid of naam hebben op hun vakgebied en willen kijken of ze hun grenzen kunnen verleggen of hun eigen bijzondere kwaliteiten of vaardigheden ook werken in een heel andere en extreme situatie. Dit jaar mogen er ook niet-bekende Nederlanders meedoen. 

Bonhof: “Ik beschouw mezelf als moderne CFO die zich niet alleen richt op de beheersing van risico's, maar ook kansen ziet in deze disruptieve tijd. Het vak van de CFO is naar mijn mening nog erg traditioneel. Ons vak, onze functie, kan nog wel een moderne impuls gebruiken. 

Expeditie Robinson is daarin natuurlijk een extreme metafoor, maar ik doe het ook voor een breder doel: schoon water. Ik wil graag meedoen met Expeditie Robinson om mijn grenzen te verleggen en daarmee een maatschappelijke bijdrage te leveren. Want als ik mee mag doen en als ik win dan gaat de prijs naar een goed doel: schoon water. Maar om mee te kunnen doen heb ik jouw stem nodig. 

Via deze link kun je je stem uitbrengen. Dank je wel alvast.”

Gerelateerde artikelen