CFO Ference Lamp (SNS Reaal) treedt terug, Maurice Oostendorp volgt op

SNS Reaal maakt bekend dat CEO Ronald Latenstein van Voorst en CFO Ference Lamp terugtreden uit de raad van bestuur. Reden voor deze beslissing is dat zij geen verantwoordelijkheid willen en kunnen nemen voor het nationalisatiescenario.

[foto: Maurice Oostendorp]

Volgens het persbericht van SNS Reaal hebben Latenstein en Lamp de afgelopen jaren, samen met de organisatie en gesteund door de Raad van Commissarissen, hard gewerkt aan het oplossen van het vraagstuk rondom de vastgoedtak van de groep. ‘Zij hebben bewust toegewerkt naar een private oplossing, omdat zij van mening zijn dat dit vanuit de maatschappelijke positie van de onderneming ook de geëigende route is. Zij hebben hiervoor een maximale inspanning gedaan. Zij hebben daarmee hun verantwoordelijkheid getoond om de toekomst van het concern en de belangen van de stakeholders veilig te stellen.’

Het Ministerie van Financiën heeft echter een andere keuze gemaakt, aldus het persbericht. Betrokkenen staan de gekozen oplossingsrichting niet voor, maar respecteren de keuze van het Ministerie van Financiën. Zij hebben zelf besloten hun functie neer te leggen zonder dat er sprake is van een vertrekvergoeding en blijven beschikbaar voor een ordentelijke overdracht.

Maurice Oostendorp nieuwe CFO SNS Reaal
Maurice Oostendorp zal per 1 februari 2013 in dienst treden als CFO bij SNS Reaal. Door zijn acceptatie van deze functie, komt zijn functie als CFO van zorgverzekeraar Coöperatie VGZ per direct te vervallen. Dit maakt Coöperatie VGZ vandaag bekend.

De nationalisatie SNS Reaal zorgde voor het aftreden van CEO Ronald Latenstein van Voorst en CFO Ference Lamp. Door SNS Reaal is een dringend beroep gedaan op Maurice Oostendorp om als CFO in dienst te treden bij de bank.

Gerard van Olphen nieuwe bestuursvoorzitter
Gerard van Olphen wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van de genationaliseerde bank en verzekeraar SNS Reaal. Dat heeft minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem vrijdag gezegd.

Van Olphen is nu nog CFO bij verzekeringsmaatschappij Achmea. Hij bekleedde diezelfde functie tot 2002 ook bij SNS Reaal. In 2004 werd Van Olphen CFO of the Year in de categorie Private Companies.

Bron: SNS Reaal, Ministerie van Financien & Cooperatie VGZ

Gerelateerde artikelen