CFO AkzoNobel: “Inflatie slinkt”

Maarten de Vries: het bedrijf profiteerde van hoge prijzen en lagere kosten.

AkzoNobel verwacht dat de prijzen voor zijn verf de komende tijd minder hard zullen stijgen. De prijsontwikkelingen zullen daarbij weer “normaler” zijn, na de stevige prijsverhogingen dit jaar.

Dat zeiden financieel directeur Maarten de Vries en topman Greg Poux-Guillaume van het concern in een gezamenlijk interview met het ANP. In het derde kwartaal bleef het bedrijf profiteren van hogere prijzen voor zijn verfproducten als Sikkens en Flexa, en lagere grondstofkosten.

  • AkzoNobel schroeft prijzen gemiddeld 3 % procent op
  • ondanks lagere kosten grondstoffen gaan prijzen niet omlaag
  • olieprijs heeft minder impact dan macro-economie

In het afgelopen kwartaal schroefde AkzoNobel de prijzen met gemiddeld 3 procent op. Ondanks de lagere grondstofkosten verwachten de topbestuurders niet dat de prijzen spoedig omlaag gaan, maar meer de afnemende inflatie zullen volgen.

Vermoed u dat dit artikel interessant is voor anderen binnen uw organisatie of netwerk, wijs anderen hier dan op door dit bericht te delen via uw whatsapp, email, Linkedin of Twitter (bovenaan dit artikel).

Ook maken ze zich niet al te druk over de olieprijzen, die sterk zijn gestegen als gevolg van het conflict in Israël. “De belangrijkste factor voor ons blijft de kwestie van vraag en aanbod en die wordt vooral bepaald door de macro-economische omstandigheden”, aldus de topbestuurders. (ANP)

Wat je nog meer moet weten over waar het heen gaat met de economie

Gerelateerde artikelen