Buitenlandse concurrenten ontdekken voordelen thuiswerk

Enthousiasme vastgesteld bij een vijfde van de wereldwijde beroepsbevolking.

Volgens internationaal onderzoek van Microsoft is thuiswerken zeer effectief. Persoonlijke aanwezigheid van medewerkers op kantoor levert daarentegen minder voordelen op dan gedacht. Het onderzoek werd gehouden in de VS en India.

Het verrassende van dit onderzoek is de enorme omslag in denken bij managers over het verschijnsel thuiswerken. Voor de pandemie zag driekwart van de Amerikaanse managers het thuiswerken nauwelijks zitten. Anno nu is driekwart van de managers er juist enthousiast over.

Dezelfde omslag in beleving deed zich voor bij managers in India, zij het in minder sterke mate. Daar is nu een zuinige meerderheid van de managers (55%) overtuigd dat thuiswerken zeer effectief kan zijn.

De grootste voordelen doen zich voor bij de tevredenheid onder medewerkers, de service aan klanten, samenwerking, bedrijfsvoering, werkkwaliteit en productiviteit. Microsoft tekent hierbij wel aan dat de juiste technologische faciliteiten een randvoorwaarde zijn voor succes.

Het onderzoek is interessant omdat de VS en India vanwege hun omvangrijke beroepsbevolkingen zo’n grote impact hebben op thuiswerken. India heeft een werkzame bevolking van meer dan een half miljard mensen. De VS heeft een beroepsbevolking van ruim 160 miljoen mensen. Samen vormen zij ongeveer een vijfde van de wereldwijde werkende populatie.

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen