‘Bouwer’ Jeroen Volk volgt passie voor internet- en technologiebedrijven

fallback
Jeroen Volk heeft altijd een warme belangstelling gehad voor innovatieve internet- en technologiebedrijven. Dat begon toen hij bij accountantskantoor Arthur Andersen Venture Capital ophaalde voor internet-start-ups. Na het barsten van de internetbubbel, moest hij zijn pijlen echter noodgedwongen ergens anders op richten.

Hij maakte de overstap naar Crucell en slaagde er als directeur Finance & Planning in om het biotechnologiebedrijf aan de eisen van een beursgenoteerde onderneming te laten voldoen, zoals onder meer een verhoging van de kwaliteit en snelheid van rapporteren. Zijn passie en geloof in internetbedrijven zijn echter nooit verdwenen. Dat bleek wel toen Volk een paar maanden geleden samen met de van Galapagos afkomstige Vilayat William directeur werd van ICT-bedrijf TBlox.
Zijn kennismaking met TBlox begon nadat hij begin januari samen met mede-directeur William Business Management Partners oprichtte; een organisatie die bedrijven die het moeilijk hebben een duwtje in de rug geeft. Volk: “Ik trof een bedrijf aan met een product dat mij geweldig aansprak. Een bedrijfs- en productmanagementinstrument dat zeer gebruiksvriendelijk is en bijna direct inzetbaar. De onderneming miste alleen de know-how om het succesvol op de markt brengen. Daarom ben ik samen met Vilayat William en technisch directeur Vincent Prooij bezig met de ontwikkeling van de marketing- en verkoopafdeling. Inmiddels is de onderneming flink gegroeid en hebben we een groot aantal klanten variërend van 4 tot 500 medewerkers in allerhande industrieën, waaronder vier beursgenoteerde ondernemingen.”.

De reden waarom Volk afscheid heeft genomen van Crucell is helder. “Toen ik daar vier jaar geleden aan de slag ging was mijn opdracht duidelijk: maak van een bedrijf dat net een Euronext en Nasdaq notering heeft, geschikt voor de beurs. Die opdracht heb ik voor mijn gevoel volbracht. Natuurlijk heeft een innovatief bedrijf als Crucell nog voldoende uitdagingen, maar ik denk dat anderen die moeten aangaan. Ik had mijn buik een beetje vol van Sarbanes Oxley en Tabaksblat. Natuurlijk is het goed dat er regels zijn, maar het moet niet zo zijn dat je meer tijd bezig bent met aantonen dat je volgens de regels werkt dan vakinhoudelijk. Ik ben een bouwer en geen beheerder.”

Aan TBlox denkt Volk zeker de komende vijf jaar nog te kunnen bouwen. “Ik heb dichtbij gezien wat er tijdens de internet-hausse allemaal fout is gegaan. Daar heb ik mijn lessen uit getrokken. Belangrijk is dat we naar onze klanten luisteren. Met andere woorden: we moeten een product maken waar vraag naar is. Dit gecombineerd met een solide financieel beleid zorgt voor een gezond bedrijf.” Volk voelt zich nu al helemaal thuis bij TBlox. “Net als bij Crucell heerst hier een cultuur van vernieuwing en gedrevenheid, maar ook plezier, voor mij de ideale werkomgeving”.

Mogen wij u ook interviewen? Heeft u onlangs als controller of financieel-manager een interessante carrière-stap gemaakt? Een stap die u met 10.000 collega’s wilt delen? Stuur dan een mailtje met een korte toelichting naar de redactie. Dan kunnen onze journalisten u interviewen.

Gerelateerde artikelen