Bonus en auto van de zaak meest gevraagd door werknemers

Uit de jaarlijkse Salary & Benefits Guide voor financieel en boekhoudkundige functies van financieel uitzend- en detacheringsbureau Accountemps en financieel werving en selectiebureau Robert Half Finance & Accounting blijkt dat een bonus en een auto van de zaak bovenaan het verlanglijstje staan bij werknemers als het gaat om beloningen. De salarissen stijgen, ondanks de tegenvallende economie, nog steeds licht.

Ondanks de malaise in de banksector blijft de vraag naar financieel personeel hoog en ook de salarissen binnen dit segment hoog. Het verschil wordt gemaakt door de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Dit blijkt uit de vierde editie van de Accountemps en Robert Half salarisgids die een zeer volledig en uitgebreid overzicht geeft van de beloning en secundaire arbeidsvoorwaarden voor financiële en boekhoudkundige professionals in Nederland. De “Salary & Benefits Guide 2008-2009” is gebaseerd op een onderzoek dat werd uitgevoerd bij meer dan 700 financiële en boekhoudkundige professionals.

Hoewel werknemers – zeker die van generatie Y – tegenwoordig vragen om meer flexibiliteit in hun functie blijkt uit het onderzoek dat een bonus en een auto van de zaak favoriet zijn als secundaire arbeidsvoorwaarden. In de praktijk kan echter lang niet iedere financiële professional hier aanspraak op maken. Bij nog niet de helft maakt een bonus deel uit van een beloningspakket.

De groep die recht heeft op een auto van de zaak is met vijftien procent nog veel kleiner. Hoe sterk financials hechten aan een bonus of een auto van de zaak blijkt tevens uit het feit dat zij met deze voorwaarden te verleiden zijn tot een andere baan. De top 5 van de gewenste arbeidsvoorwaarden is: een bonus, een auto van de zaak, een toelage voor een studie/opleiding, extra vakantiedagen en flexibele uren.

 

 

Gerelateerde artikelen