Shell schrapt 20 procent banen bij overnameteam

Banenverlies onderdeel van herstructurering bedrijfsonderdelen.

Shell gaat minstens 20 procent van de banen schrappen bij de divisie die de overnames en fusies van het olie- en gasconcern regelt en afhandelt. Het personeel van het onderdeel, dat enkele honderden medewerkers telt, heeft te horen gekregen dat er sprake zal zijn van een aanzienlijke personeelsvermindering. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Meer details zullen volgens de bronnen in april naar buiten komen.

Herstructurering bedrijfsonderdelen

Het banenverlies is onderdeel van de herstructurering van de bedrijfsonderdelen van Shell om de kosten te verlagen. Topman Wael Sawan, die sinds begin vorig jaar aan het hoofd staat van Shell, snijdt al enige tijd in de kosten om de prestaties te verbeteren en beter te kunnen concurreren met grote Amerikaanse olieproducenten.

Verlagen structurele besparingen 

Eerder gingen al banen verloren bij de takken voor groene energie, chemicaliën en IT. Shell heeft beloofd de bedrijfskosten met 2 miljard tot 3 miljard dollar te verlagen. Financieel directeur Sinead Gorman zei vorige maand dat het bedrijf inmiddels al meer dan 1 miljard dollar aan structurele besparingen heeft gerealiseerd. (ANP)


Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen.

Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.


Gerelateerde artikelen