Best of Finance onderzoek: APK op het gebied business control

Detacheerder DPA komt dit voorjaar voor de zevende keer met haar Best of Finance benchmarkonderzoek. Een onderzoek naar relevante ontwikkelingen binnen de financiële kolom in Nederland. Samen met hun opleiding tot impactcontroller wil DPA de finance professional op deze manier diepgang en een kompas bieden. ´Een financial is meer dan een rekenmachine, onze klanten willen dat onze mensen weten wat speelt en in staat zijn daar naar te handelen.´

Het onderzoek Best of Finance wordt dit jaar opnieuw uitgevoerd door DPA. Het moet inzichtelijk maken wat voor financials momenteel de relevante ontwikkelingen in de Nederlandse private sector zijn. Dit voorjaar zal het onderzoek uitmonden in een publicatie voor de private sector. Later dit jaar volgen de bevindingen in de publieke sector. 
Martijn Kösters, Directeur DPA-Finance: “Best of Finance staat dit keer speciaal in het teken van de Impactcontroller. Het recent door DPA ontwikkelde curriculum tot business controller. Een opleiding, gebaseerd is op een filosofie, gevoed door klanten van DPA.”
DPA zoekt diepgang met een nieuw Best of Finance-onderzoek, waarom?
“Best of Finance geeft onze klanten, relaties en ons als detacheerder het benodigde inzicht in wat er in de markt speelt, zodat onze impactcontrollers daar beter op in kunnen spelen. Wij zoeken hiermee aansluiting tussen hetgeen onze klanten ervaren en proberen dat te vertalen naar het curriculum van de Impactcontroller. Het is een andere manier om onszelf op te onderscheiden van andere detacheerders.”
Wat wordt onderzocht?
“Best of Finance brengt middels een enquête op basis van een aantal beproefde bedrijfskundige concepten de prestaties van bedrijven die deelnemen aan de enquête en de markt in zijn geheel in kaart. Het onderzoek gebeurt online en vraagt maximaal twintig minuten.” 
 

 Waarom Best of Finance?

Wilt u control over uw bedrijf in deze onvoorspelbare tijden? Weten hoe uw bedrijf financieel en als organisatie presteert ten opzichte van de markt? Inzicht hebben in de ontwikkelingen rondom u? Best of Finance biedt u dit. Marktbreed en op maat!
Hoe werkt best of Finance?
Best of Finance is een tweejaarlijks terugkerend onderzoek naar de ontwikkelingen in de private sector op basis van vijftig gesloten vragen. Het invullen duurt maximaal twintig minuten en de gegevens worden anoniem verwerkt. 
 
Het onderzoek is opgebouwd aan de hand van beproefde bedrijfskundige inzichten. Met de enquête wordt allereerst vastgesteld wat voor een bedrijf u bent. Vervolgens wordt u bevraagd hoe u presteert. Zo ontstaat een beeld van uw  bedrijf, de markt waarin u opereert, en de ontwikkelingen in uw markt. 
Wat biedt Best of Finance u?
Op basis van de resultaten  wordt in het voorjaar van 2014 het boek ‘Best of Finance 2014’ gepubliceerd. Daarnaast bieden wij u als deelnemer tegelijkertijd een ‘meetlat’ op maat aan. Inzicht en control op maat.
Doe er uw voordeel mee!
Bent u financial manager of controller en bent u werkzaam in de private sector? Doe mee aan het onderzoek en ontvang de publicatie en uw meetlat op maat gratis. U bent een muisklik verwijderd van inzicht en control! Neem nu deel

Heeft de klant hier wat aan?
“Iedereen kan deelnemen. Wij bieden onze klanten en overige relaties en deelnemers het onderzoek gratis aan, met een analyse op marktniveau en op bedrijfsniveau. Zo weet de klant hoe hij presteert ten opzichte van de rest van de markt. Noem het een soort APK op het gebied van business control. Hoe sta ik ervoor? Waar moet ik op letten? Wat zijn de ontwikkelingen? Wat is nieuw? Hoe ben ik in control?” 
Wat verwacht u van het Best of finance-onderzoek?
“Inzicht. Zowel voor onze klanten als voor DPA. En we hopen dat onze impactfilosofie de juiste blijkt te zijn.”
Het onderzoek staat in het teken van de Impactcontroller? Wat is een impactcontroller?
“Een financial is meer dan een rekenmachine, wij willen dat onze mensen weten wat speelt en in staat zijn daar naar te handelen. De impactcontroller is een financial die impact heeft op zijn omgeving. Of het nu de maatschappij, de markt of zijn eigen bedrijf is, hij kent die omgeving, weet verbindingen te leggen en kan effectief handelen. Hij kijkt niet achteruit om dat te verantwoorden, maar kijkt vooruit om met de business kansen te identificeren. Ik noem ze ook wel de CFO’s van de werkvloer.” 
Waaruit bestaat het curriculum?
“Om als finance professionals impact te hebben moet niet alleen je vakkennis altijd up to date zijn, je moet beschikken over goed ontwikkelde communicatie- en leiderschapsvaardigheden. Het is mijn diepe overtuiging dat juist die persoonlijke ontwikkeling het verschil maakt. Daar ligt de basis voor elke beslissing die een finance professional maakt. Het door DPA ontwikkelde curriculum tot Impactcontroller bestaat dan ook uit een persoonlijk ontwikkelprogramma, dat parallel loopt aan een post Hbo-opleiding tot Business Controller. Gedurende de opleiding worden aankomende impactcontrollers begeleid door een senior financial en een externe coach (kijk voor meer op www.impactcontroller.nl).”
Hoe is DPA op dit idee gekomen?
“De markt is veranderd van verantwoording afleggen naar vooruit kijken. Onze klanten vinden het belangrijk dat finance professionals de business goed begrijpen en hier impact op hebben. Wij willen daar als DPA graag op inspelen door die meerwaarde te faciliteren. Zodat onze opdrachtgevers met recht concluderen dat hun verwachtingen zijn overtroffen”
Wie doen er aan de opleiding mee?
“Gemotiveerde professionals met een finance of finance-gerelateerde baan, die minimaal over een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van finance beschikken. Maar vooral: mensen die net als DPA diepgang zoeken en die zich willen blijven ontwikkelen” 
Wat biedt Best of Finance de impactcontroller?
“Het onderzoek biedt mede de inhoud die de impactcontroller nodig heeft om zijn koers te bepalen. Zie het als een kompas.”
Deelnemen aan Best of Finance?
Wilt u control over uw bedrijf in deze onvoorspelbare tijden? Weten hoe uw bedrijf financieel en als organisatie presteert ten opzichte van de markt? Inzicht hebben in de ontwikkelingen rondom u? Best of Finance biedt u dit. Marktbreed en op maat! Neem nu deel
 

Gerelateerde artikelen