Bert van Dongen wint Huub van Rozendaal Award 2021

Tijdens FM Dag 2021 ging de CFO van Koninklijke Paardekooper naar huis met de Huub van Rozendaal Award.

Een winnaar aanwijzen voor de Huub van Rozendaal Award 2021 – voor de beste CFO van het familiebedrijf – was geen gemakkelijke taak met alleen maar topkandidaten. Toch heeft de jury de afgelopen weken een keuze moeten maken tussen drie genomineerden van formaat.

De keuze is hierbij gevallen op Bert van Dongen, CFO bij Koninklijke Paardekooper.

Zijn langdurige betrokkenheid bij de familie Paardekooper en de manier waarop hij zijn verschillende rollen heeft vervuld binnen de complexe groei van de organisatie, hebben veel indruk achtergelaten bij de jury, net zoals zijn passie voor het Life Cycle Assessment Centre (LCA Centre) waarmee de Koninklijke Paardekooper nu oplossingen ontwikkelt om verpakkings- en afvalsystemen zo circulair mogelijk te maken.

Uiteindelijk was het Bert’s nadrukkelijke rol bij de vele acquisities van de afgelopen tien jaar – acquisities die soms gewaagd, maar beslist cruciaal zijn geweest voor de groei van het bedrijf (van 60 miljoen omzet naar een geschatte 350 miljoen euro, dit jaar) – die doorslaggevend is geweest voor de beslissing om hem naar huis te laten gaan met de Huub van Rozendaal Award.

Een beslissing die moeilijk was, omdat eigenlijk alle drie de genomineerden uitblinken in het mogelijk maken van de complexe transformaties waar hun organisaties voor staan.

Wij feliciteren Bert met de Award – en ook Joop Standaert (CFO bij de Walraven Holding) en Michael van Kasteren (CFO Simac Techniek NV) met hun indrukwekkende nominaties.

Huub van Roozendaal Award
Ieder jaar op de FM Dag wordt de Huub van Rozendaal Award uitgereikt aan een CFO of financieel-directeur die zich opvallend verdienstelijk heeft gemaakt bij een Nederlands familiebedrijf. De Award werd in 2017 vernoemd naar de in 2017 overleden Huub Van Rozendaal, de legendarische CFO van familiebedrijf Sligro.

Alleen CFO’s die minstens twee jaar werkzaam zijn bij een familiebedrijf met een extern controlerend orgaan en gedeponeerde jaarrekening – en lid zijn van de directie – kunnen worden aangedragen voor de Award op basis van hun visie en hun impact binnen het soms bijzondere krachtenveld van het familiebedrijf. Eerdere winnaars van de Huub van Rozendaal Award waren o.a. Jeroen Straathof, CFO bij Ridder Group (2020), Willemien Boot (Auping, 2019) en Paul van der Kroft (Terberg Group, 2018).

De Jury
De jury bestond in 2021 uit: Albert van Bolderen (CFO Zeeman textielSupers), Marc Alblas (Finance Director EMEA Heartland Food Products Group), Ilse Matser (Lector Familiebedrijven – ‎Windesheim University of Applied Sciences), Willemien Boot (CFO Durel Juvenile) en Jeroen Straathof (CFO Ridder Group). De jury de genomineerden uitgebreid geïnterviewd over hun rol als CFO en hun visie op vernieuwing en de dynamiek binnen familiebedrijven. De winnaar van de Huub Van Rozendaal Award 2021 is vandaag bekend gemaakt op de FM Dag in het Louwman Museum in Den Haag.

Gerelateerde artikelen