Benoeming Bart Knoops tot CFO Beter Bed Holding

Duncan van Hoeve, sinds 1 september 2009 Financieel Directeur van Beter Bed Holding, zal eind maart 2013 na een dienstverband van 15 jaar de onderneming verlaten.

Bart Koops zal op 1 april 2013 bij de holding in dienst treden. De voorgenomen benoeming zal in overeenstemming met de wettelijke bepalingen worden voorgelegd aan de Ondernemingsraad. Bart Koops startte zijn loopbaan in 1985 bij Van Dien & Co als accountant en EDP-auditor. Na een korte uitstap naar de verzekeringswereld bij Prudential Leven vervulde hij vanaf 1994 management- en directiefuncties bij diverse Vendex-KBB dochterondernemingen, waaronder Magazijn de Bijenkorf, Hema en M&S Mode.

Vanaf 2006 was hij CFO bij de Etam Groep. Van 2008 tot 2011 was hij werkzaam in het
Midden-Oosten als CFO van de Retail Division van M.H. Alshaya Co WLL. Sinds zijn terugkeer naar Nederland is hij als consultant werkzaam, onder andere als CFO ad interim bij Selexyz Boekhandels BV, als CEO van AT5 en projectmanager bij Magazijn de Bijenkorf. Hij studeerde bedrijfseconomie en accountancy aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Beter Bed Holding N.V. is actief in de Europese markt voor slaapcomfort. De activiteiten omvatten detailhandel met in totaal 1.214 winkels per eind september 2012, via de ketens Beter Bed (Nederland en België), Matratzen Concord (Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Nederland, België en Polen), El Gigante del Colchón (Spanje), BeddenREUS, Dormaël Slaapkamers en Slaapgenoten (alle drie actief in Nederland) en Schlafberater.com (Duitsland).

Verder is Beter Bed Holding via haar dochter DBC International actief in de ontwikkeling en groothandel van merkartikelen in de slaapkamerbranche in Nederland, Duitsland, België, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, Turkije en in het Verenigd Koninkrijk. Beter Bed Holding N.V. behaalde in 2011 een netto-omzet van € 397 miljoen. 63% van de netto-omzet van de groep wordt buiten Nederland gerealiseerd. Het aandeel Beter Bed Holding is sinds december 1996 genoteerd aan NYSE Euronext Amsterdam en is opgenomen in de Amsterdam Small cap Index.

Gerelateerde artikelen