Belastinguitstel na 1 oktober

Tot 1 oktober kan nog eens 3 maanden uitstel worden gevraagd. Daarna begint terugbetaling.

Bedrijven kunnen nog tot tot 1 oktober 2020 bijzonder uitstel van betaling van belastingen aanvragen voor 3 maanden, of een eerdere aanvraag verlengen, als er betalingsproblemen zijn door de coronacrisis. Loopt het bijzonder uitstel af, dan moet bij de eerstvolgende aangifte weer op tijd betaald worden. Dat meldt de Belastingdienst.

Vanaf 1 januari 2021 begint de afbetaling van de openstaande belastingbedragen waarvoor uitstel van betaling is gekregen. Daarvoor krijgt men 2 jaar de tijd. Indien de coronacrisis de komende maanden weer verergert, zal opnieuw gekeken worden naar verder uitstel.

Indien nieuwe belastingen in 2021 niet op tijd betaald kunnen worden door aanhoudende betalingsproblemen, dan kan via de gebruikelijke regels betalingsuitstel aangevraagd of een regeling afgesproken worden. Dat geldt ook indien de opgebouwde belastingschuld niet is af te betalen in de standaard periode van 2 jaar. Die afbetaling gebeurt in 24 vaste termijnen. Om te voorkomen dat problemen verergeren door de schuld, blijft de invorderingsrente tot en met 1 december 2021 staan op slechts 0,01 procent.

Op de hoogte

De Belastingdienst meldt dat ondernemingen in september een brief zullen ontvangen waarin bovenstaande nog een keer uitgebreid uitgelegd wordt. In die brief staat ook een voorlopig overzicht van de belastingschuld, de voorwaarden van de betalingsregeling, en het maandbedrag van de betalingsregeling. Vervolgens zal in maart 2021 een brief op de mat vallen met een definitief overzicht van de belastingschuld en, indien van toepassing, het aangepaste maandbedrag van de betalingsregeling.

(bron: Belastingdienst)

Gerelateerde artikelen