Bedrijven vrezen braindrain bij tekort aan scholing

Behouden van talent staat in de top drie van HR-prioriteiten.

 Talent zal de organisatie verlaten als er onvoldoende wordt geïnvesteerd in leren en ontwikkelen. Bijna zeven op de tien Nederlandse HR-professionals (68%) vreest voor zo’n scenario.

Dat blijkt uit een peiling onder ruim vijfhonderd HR-professionals over leren en ontwikkelen. Deze peiling is onderdeel van de Learning & Development Monitor 2022. Die heeft ruim 1700 professionals bevraagd over de leerstrategie en -cultuur van hun organisaties.

Daaruit komt naar voren dat de ondervraagde professionals beducht zijn voor de zogenaamde kennisvlucht. Ruim een kwart van de medewerkers die scholing volgt, doet dat om kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Behoud van medewerkers staat in de top drie van prioriteiten van de ondervraagde professionals Ze vinden dat belangrijker dan goed werkgeverschap, dat vorig jaar een stuk lager stond op de agenda van professionals.

Bij HR-professionals staat de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers op de eerste plaats van hun prioriteitenlijst, gevolgd door talentontwikkeling en duurzame inzetbaarheid.

 

Gerelateerde artikelen