Assistent-accountant verduistert 4,5 ton

Een 61-jarige assistent-accountmanager heeft in acht jaar tijd een bedrag van ruim 4,5 ton verduisterd bij haar werkgever. Hiervoor heeft zij een gevangenisstraf van achttien maanden gekregen.

De veroordeelde assistent heeft veelvuldig grote sommen geld achterover gedrukt. Zij zette betalingen klaar in het geautomatiseerde betalingssysteem en verving op het laatste moment het bankrekeningnummer van de crediteur voor haar eigen nummer. In acht jaar tijd zijn er op die manier steeds grotere bedragen verduisterd. Volgens de rechtbank in Limburg komt het totale bedrag neer op 462.215,85 euro.

Persoonlijkheidsstoornis

Aangezien de fraude over een lange periode heeft plaatsgevonden, heeft de rechtbank de assistent-accountant de zware gevangenisstraf opgelegd van anderhalf jaar. Hoewel de vrouw leidt aan een persoonlijkheidsstoornis heeft dit niet geleid tot strafvermindering. In tegenstelling tot de officier van justitie en de raadsman is de rechtbank van mening dat de vrouw volledig toerekeningsvatbaar is en dat de strafbare feiten niet gepleegd zijn onder invloed van een stoornis.

Uitkomst

De fraude kwam aan het licht toen de werkgever van de assistent-accountant overging naar een nieuw betalingssysteem. Onbekend is waar de veroordeelde accountant het verduisterde geld aan heeft uitgegeven. Ook heeft de vrouw geen verklaring gegeven voor haar gedrag.

___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 

Gerelateerde artikelen