Arend Jan Poelarends financieel directeur St Jansdal

Arend Jan Poelarends treedt per 1 februari 2015 aan als financieel directeur van ziekenhuis St Jansdal. Hij wordt de opvolger van Jan Naaktgeboren, die per 1 januari 2015 vertrekt naar het St. Antonius Ziekenhuis.

Arend Jan Poelarends werkt bij Achmea als Manager Zorginkoop Medisch Specialistische Zorg en GGZ. Eerder was hij werkzaam als Manager concerncontrol en Audit bij Isala klinieken. Arend Jan Poelarends (39) heeft een achtergrond als registeraccountant.
 
Mooie stap
Poelarends noemt zijn overstap naar het St Jansdal een heel mooie stap: “St Jansdal heeft voor een onderscheidende en uitdagende koers gekozen en toont lef, daar wil ik graag met mijn kennis een bijdrage in leveren.”
 
Bestuursvoorzitter Albert Arp is in zijn nopjes met de nieuwe financiële man: “Arend Jan is een goede opvolger in de sterke traditie van goede financials als Wout Adema en Jan Naaktgeboren. Hij heeft daarnaast veel kennis van zowel de verzekeringswereld als de ziekenhuiswereld.”
 
Olivier Gerrits, Directeur Zorginkoop van Achmea, is ervan overtuigd dat St Jansdal met het aantrekken van Arend Jan een goede zet heeft gedaan: “We zullen Arend Jan als persoon, maar ook zijn schat aan kennis en ervaring, ontzettend missen. St Jansdal zal hier veel baat bij hebben.”

Gerelateerde artikelen