Analisten verkiezen CFO boven CEO

Als het aankomt op omgaan met analisten is de CFO belangrijker geworden dan de CEO. Dit concludeert Greenwich Associates in de jaarlijkse Amerikaanse Corporate Investor Relations Study.

Voor het onderzoek werden 688 Wall Street analisten geïnterviewd. Voor de eerste keer beoordeelden ze de CFO als belangrijker voor investeerderrelaties dan de CEO. Desalniettemin is ook de geloofwaardigheid van de CEO essentieel voor de beoordeling van een onderneming.

Maar de CFO’s eisten de meeste aandacht op in het rapport. In tijden van een vertragende economie, veranderd de focus van analisten van brede vragen over strategische positionering naar toekomstige groeiscenario’s, cashflow metingen en financiële gezondheid.

Analisten blijken in toenemende mate geïnteresseerd te zijn in het interviewen en beoordelen van de kwaliteiten van de CFO. Deze hebben echter doorgaans geen achtergronden in verkoop, zoals de CEO, maar eerder in accounting en finance. Daarom zijn ze ook vaak niet getraind in presenteren en publiekelijk spreken. De data van Greenwich suggereert dat bedrijven er goed aan doen om goede communicatie trainingen voor hun CFO te verzorgen.

Gerelateerde artikelen