AMS-IX stelt Saskia Poelman aan als CFO

AMS-IX heeft Saskia Poelman (46 jaar) benoemd tot Chief Financial Officer (CFO). Ze is afkomstig van AkzoNobel.

Ze komt bij AMS-IX in een periode waarin de sterke groei zich verder voortzet: in de eerste helft van 2015 zijn 60 nieuwe partijen aangesloten op het internetknooppunt, wat het totaal op meer dan 725 leden en klanten brengt.
“Neutraliteit en onafhankelijkheid vormen de basis van het bestaan én het succes van AMS-IX. Het heeft een sterke groeiambitie, geen winstoogmerk en is onafhankelijk van derden of de overheid. Deze waarden en kenmerken van AMS-IX spreken mij erg aan, en ik lever daar als CFO graag mijn bijdrage aan,” aldus Poelman.
“Het model van AMS-IX staat of valt bij het vertrouwen dat we hebben van onze leden en klanten. Dat vertrouwen maken we waar door volledige verantwoording over onze activiteiten af te leggen aan onze leden. De rol van CFO is voor een organisatie als de onze dan ook cruciaal om deze transparantie te tonen,” aldus Job Witteman, CEO van AMS-IX. “We zijn bijzonder blij met de komst van Saskia. Met haar brede kennis en ervaring kan zij een belangrijke bijdrage leveren aan het financieel gezond houden van onze organisatie, zodat wij de groei van de afgelopen jaren kunnen voortzetten.”
Poelman is afkomstig van AkzoNobel, waar zij de functie van Global Transition Lead bekleedde. Ze heeft ruim zeventien jaar ervaring in financiële en leidinggevende functies bij organisaties als Deloitte, BDO en Heineken.

Gerelateerde artikelen