Alex van Groningen lanceert CFO Community Zuid Afrika

Vorige week donderdag 1 november organiseerde Alex van Groningen haar eerste event met de CFO Community in Zuid Afrika. Daarmee werd het succes van de Nederlandse CFO Community geëxporteerd naar Kaapstad. Ruim 80 financiële professionals kwamen bijeen om elkaar te ontmoeten en het zakelijke netwerk te versterken.

De aanwezige finance executives vertegenwoordigden  bedrijven als Nedbank, Accenture, Transparent, Nebula, Alexander Forbes, Ernst & Young, Allan Gray, Zando, KPMG, PwC, Sanlam, Soitec, Old Mutual en IBM.

Gastheer DLA Cliffe Dekker Hofmeyr ontving de deelnemers in haar hoofdkantoor dat een prachtig uitzicht over Kaapstad bood. Er werd gestart met een exclusieve Rondetafel discussie met de CFO’s van toonaangevende bedrijven als Spur Group, Fly Mango Airlines, Umgeni Water, Kumba Iron Ore, Shanduka, Olam International, Jasco, Servest Multi Service Group, Randgold & Exploration, Wesgro en Neotel.  

Ook de Minister van Financiën  voor de Western Cape Allan Winde was aanwezig.  Er ontstond een levendige discussie over de uitdagingen en kansen voor de CFO in Zuid Afrika. Welke rol moet de CFO spelen binnen de board en hoe wordt de meeste waarde toegevoegd?

De Rondetafel bijeenkomst vond plaats in de boardroom van DLA Cliffe Dekker Hofmeyr, met een spectaculair uitzicht over havens en bouwactiviteiten die symbolisch zijn voor de groei die Afrika momenteel doormaakt. “One just has to look outside to see how rapidly South Africa is developing and growing,” sprak  een van de deelnemers.

Na afloop waren alle aanwezige CFO’s het erover eens dat het zeer de moeite waard is om regelmatig met CFO’s bijeen te komen om ervaringen, kennis en inzichten met elkaar te delen. Het volgende event staat dan ook al gepland voor donderdag 12 maart in Johannesburg. Foto’s van het event zijn hier te bekijken.

Heeft u interesse om als partner betrokken te zijn bij CFO South Africa? Stuur ons dan een bericht op  info@cfo.co.za.

                
From left to right: Steven Whiley, Inge Abraham, David Ngobeni, Nica Gevers, Mariette Ebersohn, Melle Eijckelhoff, Ronel van Dijk, Ian Blackie, Warren Prinsloo, Van Zyl Botha, Alan Winde, Ryno Matthee, Peter Walsh, Bikash Prasad, Gasant Orrie and Frikkie Kotzee.

Gerelateerde artikelen