Albert Allmers, Commercieel Directeur Rekenmeesters: ‘Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling’

fallback
Rekenmeesters vervult zo'n 1200 finance vacatures op jaarbasis. Het bedrijf heeft ruim 10 jaar ervaring in het verzorgen van de projectmatige inzet van de juiste financiële en administratieve specialisten. Commercieel directeur Albert Allmers: 'Wij besteden veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling en carrière van de medewerker.'

Merken jullie een krapte op de markt voor financiële medewerkers?
Het vinden van goede financieel specialisten is altijd moeilijk geweest, ook in de achterliggende periode van recessie. Deze schaarste wordt deels veroorzaakt door demografische ontwikkelingen, deels door dat veel middelbare schoolverlaters kiezen voor andere meer interessante en trendy opleidingsrichtingen. Het werven van goede specialisten begint momenteel reeds in de periode dat men nog studeert aan een hogeschool of universiteit, ingegeven door uiteraard weer de schaarste op de arbeidsmarkt.


Schoolverlaters op HBO, Academische en (post) doctoraal niveau zijn zeer schaars. Functionarissen alsassistent controller, controller, auditor maar ook de management accountant of Financial accountant zijn zeer moeizaam te werven. Financials die tevens beschikken over sterke inter-persoonlijke competenties zeg maar de CFO van morgen zijn een naald in de hooiberg!


Wat voor financials zoeken jullie?
Financials die naast hun vaardigheden als financieel specialist tevens beschikken over goed ontwikkelde interpersoonlijke competenties. En beschikken over de kerncompetenties van Rekenmeesters: Integriteit, flexibiliteit en resultaatgerichtheid.


Hoe zijn jullie arbeidsvoorwaarden?
Onze arbeidsvoorwaarden zijn marktconform met veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling en carrière van de medewerker. Rekenmeesters investeert veel in opleiding en Permanente Educatie! Rekenmeesters wappert niet met vette contracten maar besteedt veel persoonlijke aandacht aan zijn medewerkers. Rekenmeesters wil in zijn werkgeverschap menselijkheid, dynamiek en creativiteit uitstralen, dit spreekt de medewerkers naar onze mening absoluut aanspreken.


De tijd van vette contracten en sollicitatie gesprekken in autoshowrooms is voorbij. De doelgroep is op zoek naar een integere werkgever die achter zijn werknemers staat in goede maar zeker ook in slechte tijden! Een menselijke organisatie! Een organisatie of werkgever waar je iemand bent en waar persoonlijke ontwikkeling centraal staat.


CMG heeft in het verleden veel personeel geworven in dagen van hoogtij, toen de periode van recessie aanbrak presteerden zij het om onder het uitzendarrest honderden medewerkers te ontslaan. Wij zijn onze afspraak als werkgever nagekomen en hebben alle medewerkers ook in de periode van recessie aan de slag gehouden.


Wat is een minpunt van Rekenmeesters?
Een minpunt van Rekenmeesters is dat de zorgzaamheid over haar medewerkers wel eens kan doorslaan. Af en toe zijn we een te sociale organisatie. In het algemeen is het werken voor een organisatie als Rekenmeesters ook zeer intensief. Er wordt een enorm beroep gedaan op de flexibiliteit en resultaatgerichtheid van de medewerkers.


Hoe is de cultuur? Mag je zomaar binnenlopen bij de financieel directeur?
Rekenmeesters kent een zeer open en transparante cultuur. Informeel en pragmatisch zijn kernbegrippen! Het MT van Rekenmeesters is aldus ook pragmatisch en informeel ingesteld. Toegankelijkheid is aldus het credo!


De kern
Aantal FTE: 250
Aantal vacatures per jaar: 1200
Aantal werknemers totaal: 270
Omzet cijfers gehele bedrijf: 21.000.000,-
Budget opleiding per medewerker: EUR 3000,00 per medewerker per jaar.
Ziekteverzuim%: 2%
Verloop %: Tussen de 10 en 15 %. Verloop wordt door ons gestimuleerd. De medewerker van vandaag is de opdrachtgever van morgen!
Missie Bedrijf: Rekenmeesters zal uitgroeien tot een van de belangrijkste spelers van arbeidsmobiliteit binnen de niche markt finance waarbij kwaliteit het belangrijkste uitgangspunt is. Een hoge kwaliteit van de diensten en een resultaatgerichte instelling staan hierin centraal. Groei van activiteiten zal uitsluitend gepaard gaan met behoud van de best haalbare kwaliteit van de dienstverlening.
Kernwaarden: De kerncompetenties van Rekenmeesters zijn: Integriteit, Resultaatgerichtheid en flexibiliteit. Het DNA van Rekenmeesters naar aanleiding van de ontwikkelde brandguide is: ” Bij Rekenmeesters ben je iemand”. 


 

Gerelateerde artikelen