Akkoord over sociaal plan overnameprooi AkzoNobel

De vakbonden hebben zaterdag met de directie van AkzoNobel een akkoord bereikt over verlenging van het sociaal plan bij het bedrijf. Dat heeft woordvoerder Arthur Bot van CNV Vakmensen gemeld aan het ANP.

Over de kwestie werd gesteggeld sinds eind vorig jaar duidelijk werd dat AkzoNobel het bestaande sociaal plan, dat per 1 januari afliep, niet wilde verlengen. Volgens Bot is het chemie- en verfconcern nu op zijn schreden teruggekeerd. Eventuele stakingen zijn daarmee van de baan.

AkzoNobel wilde tornen aan de schadeloosstelling bij gedwongen ontslag en aan de begeleiding naar nieuw werk. Dat stuitte de bonden tegen de borst, omdat werknemers erbij zouden inschieten.

Het sociaal plan is een doorlopende sociale paragraaf in de cao. Die is nodig bij een groot bedrijf waar relatief veel verloop is, aldus Bot.

Ook de FNV is tevreden met het bereikte resultaat. ,,Het is goed om te zien dat AkzoNobel hiermee overduidelijk invulling geeft aan de belangen van het personeel”, zegt Erik de Vries van FNV Industrie.

Overnameprooi AkzoNobel
AkzoNobel maakte afgelopen week korte metten met een ongevraagd overnamevoorstel van het Amerikaanse PPG Industries, met een totale waarde van bijna 21 miljard. Het bod was te laag en niet in het belang van aandeelhouders, personeel en klanten, vond het bedrijf.

Bron: ANP
 

Gerelateerde artikelen