Aantal vacatures in accounting & finance groeit

Volgens de laatste European Job Index van recruitmentorganisatie Robert Walters liet het aantal personeelsadvertenties in Nederland dit kwartaal een stijging zien van 13% ten opzichte van vorig kwartaal en een stijging van 11% vergeleken met Q1 2014.

In accounting en finance, waar een stijging was van 19% ten opzichte van vorig jaar en van 17% sinds Q4, is er een aanhoudende vraag naar professionals nu het vertrouwen van kandidaten groeit en bedrijven in reactie op de positieve marktdynamiek voorzichtig uitbreiden.
 
Het groeiend ondernemersvertrouwen blijkt ook uit het aantal geadverteerde vacatures voor managementposities, dat dit kwartaal met 15% steeg, waarbij er met name een vraag was naar middenkader en senior management. Ook het aantal vacatures voor secretariele functies en business support (bijvoorbeeld inside sales, ordermanagement en klantenservice) neemt zeer snel toe, met zo’n 38% vergeleken met vorig jaar en 14% sinds Q4 2014. Bedrijven zijn vooral op zoek naar kandidaten die naast Engels en Nederlands ook andere talen spreken.
 
Rob Vermaak, Managing Director van Robert Walters Benelux: ”Het is goed om te zien dat de positieve trend vanaf de tweede helft van 2014 zich heeft doorgezet in Q1 2015; het aantal vacatures is over het jaar met zo’n 11% gestegen. Het vertrouwen in het herstel van de markt neemt toe en dit vertaalt zich in een vraag naar professionals op alle niveaus. Kandidaten zijn bovendien sneller geneigd om van baan te veranderen en staan open voor nieuwe mogelijkheden. We zien dat ook starters en professionals met minder dan 3 jaar ervaring vertrouwen hebben in hun kansen op de arbeidsmarkt, en dat is een positief signaal.”
___________________________________________________________________________________________________
Tijd voor een nieuwe job in Finance? Vind honderden topvacatures op Finance.nl. Plaats eenvoudig uw CV en laat u vinden door interessante werkgevers. Versnel direct uw carrière via Finance.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 
In de bancaire sector zijn er nog steeds de nodige uitdagingen, omdat zowel in retail als private banking het aantal medewerkers wordt teruggebracht. Er waren 10% minder personeelsadvertenties ten opzichte van Q1 2014, en dat was vorig kwartaal nog 20% minder dan het jaar ervoor, wat erop wijst dat er over de gehele linie minder ontslagen zijn. De sector ligt echter nog steeds onder vuur na een aantal geruchtmakende zaken, waarbij de beloningen van bestuurders onderwerp van discussie waren in de media en de politiek.
 
IT blijft koploper op gebied van het aantal geadverteerde vacatures en met een stijging van 14% vergeleken met vorig jaar houdt de groei van de sector aan. Ook in HR waren er 14% meer vacatures. Door de verbeterde macro-economische omstandigheden waren er in de maakindustrie 24% meer vacatures. De vastgoed- en bouwsector toont ook significante groei met een stijging van 112% in het aantal geadverteerde vacatures vergeleken met Q1 2014.
 
Rob Vermaak: ”Het ondernemersvertrouwen in de markt zal naar verwachting verder toenemen, alhoewel er voor sommige sectoren, zoals banking en financial services en retail, nog steeds forse uitdagingen zijn. Hoewel we over de gehele linie voorzichtig blijven, groeit ons vertrouwen dat de positieve trends zullen doorzetten voor Q2 en de rest van het jaar.”
 
Robert Walters’ European Job Index vergelijkt elk kwartaal vacaturevolumes in verschillende sectoren van de arbeidsmarkt op de belangrijkste Europese job boards. Eerdere edities zijn hier te lezen. 

Gerelateerde artikelen