Aantal thuiswerkvacatures finance meer dan verdubbeld

Veel meer vacatures waarbij gedeeltelijk of fulltime thuiswerken mogelijk is op lange termijn.

Voor de finance- en accounting sector is dit zelfs 123%. Daarnaast is er een toenemende vraag naar specifieke vaardigheden voor administratieve en financiële profielen. at meldt recruitmentbureau Robert Half op grond van nieuw onderzoek.

“We zien dat de pandemie het thuis- en hybride werken in een stroomversnelling heeft gebracht. Bij Robert Half merken we dat hierdoor ook andere prioriteiten worden gesteld bij het werven van nieuw personeel. Zo neemt de vraag naar flexibiliteit en aanpassingsvermogen toe, maar ook soft skills en technologische vaardigheden worden steeds belangrijker geacht nu de digitale transformatie zijn intrede heeft gedaan. Thuiswerken vergt nou eenmaal een andere mindset en vaardigheden”, aldus Frédérique Bruggeman, Managing Director bij Robert Half.

Uit onderzoek blijkt dat het totaal aantal Nederlandse vacatures voor thuiswerken de afgelopen maanden met 122% is gestegen in vergelijking met de periode vóór COVID-19. Eén van deze sectoren waarin de groei van “remote” werken sterk terug te zien is, is binnen de Finance & Accounting sector (+123%). Er een toenemende vraag te zien is in vacatures voor financiële profielen met soft skills, zoals werken in teams, klanten bijstaan en creatief kunnen denken, zoals financieel analisten die creatief kunnen meedenken (+32,8%) en accountants die klantgericht kunnen werken (+10,4%).

Verschuivingen in de mogelijkheid tot thuiswerken in Nederland werden geanalyseerd voor de periodes juni ’19 – februari ’20 en maart ’20 – november ’20 op basis van beschikbare online vacatures. Deze analyse werd uitgevoerd door Burning Glass Technologies in januari 2021. ‘Thuiswerkvacatures’ werden door Burning Glass Technologies gedefinieerd als alle online vacatures die remote telewerk/thuiswerk vermeldden in welke vorm dan ook.

Gerelateerde artikelen