79% van de CFO’s vertrouwt CV meer dan LinkedIn-profiel

Het hebben van een LinkedIn-profiel is steeds gebruikelijker geworden in het Nederlandse bedrijfsleven, 4 miljoen Nederlanders hebben een LinkedIn-profiel. Toch blijkt uit onderzoek van Robert Half dat 4 op de 5 (79%) CFO's meer vertrouwen heeft in een CV dan in de informatie op een LinkedIn profiel.

83% van hen twijfelt aan de betrouwbaarheid van informatie op LinkedIn-profielen. Bijna een derde (29%) van de CFO’s geeft aan dat het overdrijven van ervaring en vaardigheden volgens hen te makkelijk gebeurt bij LinkedIn.

CFO’s missen een systeem om de betrouwbaarheid van informatie op LinkedIn te toetsen. Daarnaast vinden ze LinkedIn relatief anoniem; mensen hebben vaak het gevoel dat zij online meer kunnen doen en zeggen dan offline. Ook zijn veel LinkedIn-profielen niet volledig ingevuld, waardoor een CFO of HR manager geen goed beeld kan krijgen van de ervaringen van een kandidaat.

Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland, licht toe: “Wij zien veel mogelijkheden voor LinkedIn wanneer bedrijven op zoek zijn naar professionals met specifieke ervaring. LinkedIn is in eerste instantie een platform om je netwerk op te bouwen en te onderhouden, dus geen wervingstool. Daardoor vind je hier juist die mensen die niet zelf actief op zoek zijn naar een baan. Daarin zullen CFO’s ook de meerwaarde van LinkedIn gaan zien; dit zit niet in het vervangen van het klassieke CV, maar in het vinden van gekwalificeerde kandidaten en hier een eerste contact mee leggen. Overigens vraagt dit om een subtiele aanpak, niet iedereen wil door recruiters via LinkedIn worden benaderd.”
__________________________________________________________________________________
Toe aan nieuwe uitdaging?
Finance.nl is met alle vacatures en de top-bedrijven in Nederland, dé nummer 1 vacaturesite voor finance professionals. Voor controllers, accountants,  administrateurs en financieel managers. Vind uw droombaan op Finance.nl  en plaats uw CV in de CV-databank om door werkgevers gevonden te worden.
__________________________________________________________________________________

Het gebruiken van LinkedIn als wervingstool wordt op dit moment ook door weinig HR-managers gedaan, zij geven de voorkeur kandidaten aan te trekken door middel van online vacaturebanken en bedrijfswebsites. Uit onderzoek blijkt dat slechts 19% van de HR-managers LinkedIn gebruikt voor het vinden van geschikte kandidaten.

Ervaring meest belangrijk bij beoordelen LinkedIn-profiel
CFO’s geven bij sollicitaties de voorkeur aan een tastbaar CV. Dus wanneer je op zoek bent naar een baan, is het van belang voldoende aandacht daar aan te besteden. Als je gaat solliciteren is het belangrijk dat naast je cv ook je LinkedIn profiel up to date is. Dit is een goede aanvulling om je netwerk in te zetten en gevonden te worden door een potentiële werkgever.

Uit de Robert Half Workplace Survey blijkt dat meer dan de helft van de CFO’s (55%) vooral kijkt naar ervaring bij het beoordelen van LinkedIn-profielen. Zij vinden daarnaast opleiding en onderschreven vaardigheden belangrijk. Men let minder op het aantal connecties en status updates.

Stephan Renken geeft een aantal tips voor LinkedIn: “Zorg dat je LinkedIn profiel volledig ingevuld en up to date is. Dat klinkt misschien voor de hand liggend, maar er zijn veel mensen die geen profielfoto hebben of hun huidige functie niet op LinkedIn hebben staan. Voeg naast je huidige functietitel ook meer inhoud toe over wat je precies doet en geef aan op welke gebieden jij ervaring hebt. Denk als laatste bij het invullen ook vanuit een potentiële nieuwe werkgever die naar je profiel kijkt: ga niet alleen in op de werkzaamheden in je huidige functie, maar noem ook competenties en vaardigheden die eventueel in een andere baan van pas zouden kunnen komen.”


 
Bron: Robert Half.

Gerelateerde artikelen