57% latent op zoek

De populairste functie in advertenties in printmedia is in 2007 nog altijd de business controller. Wel is de vraag naar deze functie in printmedia afgenomen ten opzichte van 2006. De grootste groei ondervonden in 2007 finance managers (39,5%) en financial controllers (12,3%). Door de toenemende belangstelling voor compliance en 'ín control zijn', steeg ook de vraag naar auditors en AO/IC specialisten.

Dit bleek uit een trendonderzoek op de financiële arbeidsmarkt van Yacht. Voor 2008 wordt verwacht dat de trends zich voort zullen zetten. Belangrijk blijven analyseren en vooruitkijken. Tevens zal 2008 in het teken staan van betrouwbaarheid en efficiencyverbetering van de basisprocessen in de administratie.

Het zoeken naar banen verschilt tussen jonge en ervaren financiële professionals. Printmedia worden vooral door de laatste groep veel gebruikt. Jongeren maken veel gebruik van banenbeurzen. Vacaturesites zijn voor beide groepen de belangrijkste bron voor het vinden van financiële functies.

De toekomst zit hem in gericht werven en zoeken. Interne vacatures en e-mail service winnen aan terrein terwijl de belangstelling voor open sollicitaties afneemt. Voor de financial is het werving en selectiebureau belangrijker dan het gemiddelde in Nederland. De inzet van bekenden en het netwerk is onder alle groepen populair.

Voor organisaties die structureel financials zoeken is het aan te bevelen om in beeld te komen bij latent zoekende financials. Van de financials zoekt 12% actief naar werk, terwijl 57% latent zoekt. Deze laatste groep maakt nauwelijks of geen gebruik van vacaturesites of personeelsadvertenties.

Gerelateerde artikelen