5 voordelen van online coaching – Het Nieuwe Coachen nader belicht

De toegenomen veranderingen en complexiteit op een financiële afdeling maakt dat steeds meer financials worstelen met hun rol binnen hun organisatie. Nieuwe financiële standaarden, nieuwe technologie en reorganisatie vraagt steeds weer een andere rolinvulling. Coaching is daarom in deze tijd geen overbodige luxe.

Het afgelopen jaar heb ik gewerkt met een zelf ontwikkelde online methode waarmee ik professionals heb ondersteund in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Gebaseerd op mijn ervaringen de voordelen van coaching via de chat:
 
1. Snel to-the point
Door de anonimiteit van chat-coaching laat je eerder sociaal gewenst gedrag varen, en kun je je beter concentreren op de inhoud. Ik heb ervaren dat wie zijn gedachten en emoties opschrijft niet oppervlakkig kan blijven.
 
2. Het bespaart tijd en kosten
E-coaching is niet gebonden aan tijd of plaats. Hierdoor bespaar je kostbare tijd en doordat de coach bespaart op kantoorkosten kan het uurtarief laag gehouden worden.
 
3. Goede reflectie op coachingsgesprek
Je kunt op momenten dat het jou uitkomt in alle rust de gesprekken teruglezen wat met face-to-face contact onmogelijk is. Een reflectie op het eigen coach-gesprek sterkt het bewustzijn, geeft kracht en zelfvertrouwen.
 
4. Cliënten voelen zich snel veilig
Voorwaarde voor persoonlijke ontwikkeling is een veilige leeromgeving waarbij cliënten zich op het gemak voelen. Cliënten van chat-coaching blijven in de eigen vertrouwde omgeving waardoor het gemakkelijker is om gedachten en gevoelens te delen.
 
5. Meer structuur
Door te schrijven orden je in wezen je gedachten opnieuw. Je schrijft je emoties en gedachten op waardoor je in je dagelijkse leven niet meer door deze intense emoties overmand hoeft te worden. Het halen van doelen is uiteindelijk erg gebaat bij deze manier van zelfwerkzaamheid.
 
Ondanks al deze voordelen bestaat er nog veel scepsis over e-coaching. Ook ik dacht dat het missen van veel non-verbale signalen, mij als coach erg zou beperken. Niets blijkt minder waar. Ik zou misschien wel kunnen stellen dat juist door het missen van deze non-verbale communicatie, sneller resultaten behaald kunnen worden.

Gertjan van Oldenborgh is als loopbaancoach verbonden aan Finance.nl, dé vacaturesite voor financials. Tijdens ‘Maart Carrière Maand’ verzorgt Gertjan van Oldenborgh geheel vrijblijvend een aantal online coach-sessies.

Ben jij geïnteresseerd in een online coach-sessie?
Ga dan in maart naar Finance.nl voor een chatsessie met Gertjan van Oldenborgh:

  • Vrijdag 1 maart van 12:00 uur tot 15:00 uur
  • Vrijdag 8 maart van 12:00 uur tot 15:00 uur
  • Vrijdag 22 maart van 12:00 uur tot 15:00 uur

Je bent van harte welkom om over jouw carrièremogelijkheden te praten. Je ontvangt praktische tips en concrete voorbeelden die je helpen de juiste beslissing te maken. Tijdens de online coach-sessies is er ruimte voor praktische loopbaanvragen. Finance.nl biedt finance professionals graag professionele begeleiding op elk moment in hun carrière. Finance.nl  

Gerelateerde artikelen