5 sollicitatietips voor financials

Nu de winter op de financiële arbeidsmarkt haar einde lijkt te naderen en goede finance kandidaten altijd schaars zijn gebleven kunnen we vooruit kijken naar de kansen die eraan komen. Waar letten uw collega's op bij de keuze voor een andere organisatie en volgende stap. Uit arbeidsmarkt gedragsonderzoeken is een top vijf samengesteld.
Einde krimp in vraag naar financials, 5 aandachtspunten bij sollicitatie  
 
Vandaag heeft Yacht de beschikking gekregen over de meest recente cijfers inzake de gepubliceerde finance functies in print- en online-media.  Onderstaand treft u de grafieken aan inzake de ontwikkeling van de financiële arbeidsmarkt op totaalniveau en per functiecategorie. De belangrijkste conclusies zijn:
 
1. Einde aan krimp in het aantal financiële vacatures in zicht
2. Controllers blijven het meest gevraagd
3. Vraag naar business analysten en overige specialistische functies groeit
 
Trend vacatures finance print en online
 
Ontwikkeling vacatures per functiecategorie tot en met periode 10 in 2009 (blauw) en 2010 (zwart)
 
5 aandachtspunten bij sollicitatie
 
Nu de winter op de financiële arbeidsmarkt haar einde lijkt te naderen en goede finance kandidaten altijd schaars zijn gebleven kunnen we vooruit kijken naar de kansen die eraan komen. Waar letten uw collega’s op bij de keuze voor een andere organisatie en volgende stap. Uit arbeidsmarkt gedragsonderzoeken is de volgende top vijf samen te stellen.
 
1. Inhoud en uitdaging van het werk: 
Het allerbelangrijkste vinden we interessant werk. Financials kiezen niet primair voor vorm en status. De inhoud van de functie en de mogelijkheden om “het verschil” te kunnen maken prijken boven aan de lijst. Maak daarom ook een overzicht van wat u terug wilt zien in een volgende functie. Sluiten de werkzaamheden en organisatie aan bij uw wensen?
 
2.Zelfstandigheid:
Rapporteren, interpreteren, analyseren en waar mogelijk vooruitkijken.  Allemaal prima, maar dan wel met voldoende ruimte en beslissingsbevoegdheden. Check in u gesprekken met uw toekomstige werkgever waar de bandbreedtes liggen om teleurstellingen te voorkomen.
 
3. Marktconform salaris: 
Arbeidsvoorwaarden zijn natuurlijk zeer belangrijk maar financials zijn geen geldwolven. Naast salaris vindt u pensioen erg belangrijk. Ook voor financials zijn de salarissen in 2010 nauwelijks gestegen. Overvraag niet maar wees u ook bewust van uw marktwaarde.
__________________________________________________________________________________
Op zoek naar een nieuwe finance uitdaging?
Plaats dan kosteloos en eenvoudig je CV op Finance.nl, de vacaturesite voor financials.
Ga direct naar Finance.nl
__________________________________________________________________________________
4. Eerste indruk: 
Dit is het meest opvallende punt in deze rij. Blijkbaar doet u niet alles met uw verstand. Uw buikgevoel blijkt een belangrijke plek in te nemen. Hoe gaat uw toekomstige werkgever om met uw sollicitatie en welke eerste indruk krijgt u als u de website bezoekt of het pand binnenkomt? Hoe verliep het eerste gesprek? Zowel u als uw nieuwe werkgever kennen steeds meer waarde toe aan de eerste indruk.
 
5. Opleidingen:
In bijna elke vacaturetekst staat dat er veel ruimte is voor opleiding en ontwikkeling. Zijn dit holle kreten of wordt er echt geld en tijd vrijgemaakt? Vraag door over de mogelijkheden die geboden worden. Is er een persoonlijk budget en welke concrete voorbeelden worden gegeven over de mogelijkheden?
 
Over Yacht
Als marktleider op het gebied van finance merkt Yacht dat verscherping van risicomanagement, flexibilisering van de bedrijfsvoering, (vaste) kostenreductie, betere informatievoorziening en procesvereenvoudiging vragen om een leidende en uitvoerende rol van financials. Daarnaast richten steeds meer organisaties hun financiële functie in volgens het principe van “Best in Finance”. Dat vraagt om professionals die het vak op de voet volgen.
 
Gerelateerde artikelen