5 simpele manieren om uw doelen te realiseren

Het bereiken van doelen is één van de meest besproken management onderwerpen. Ondanks de duizenden blogs en boeken die erover geschreven zijn, is er echter geen gouden formule voor. Wel zijn er een aantal dingen die u kunt doen, die in belangrijke mate zullen bijdragen aan het succesvol realiseren van uw belangrijkste doelen.

1. Kies doelen die u trots maken
Als u zich bij het bereiken van een doel niet trots zult voelen, dan kunt u er beter niet voor gaan. Ons leven is te kort om doelen na te jagen die niet dicht bij het hart liggen. Zelfs al is het maar een klein doel, dan nog moet het u veel plezier opleveren wanneer u het heeft bereikt. 
 
2. Maak het kleiner
Het is gemakkelijker om een hoofdstuk van een dik boek te lezen, dan u af te vragen waar u de tijd vandaan gaat halen om het hele boek te lezen. Doe hetzelfde met uw doel; breek het in hele kleine stukjes, en zo komt u – bijna onbewust – steeds dichter bij het behalen van de doelstelling. 
 
3. Werk er iedere dag aan
Ongeacht de omstandigheden, doet u er goed aan dagelijks aan uw doel werken. Stel dat u bijvoorbeeld een marathon aan het voorbereiden bent, en u houdt een rustdag, dan kunt u evengoed lezen over top marathonlopers, uw dieet plannen, met andere renners praten, et cetera. Dit zorgt ervoor dat u op uw doel gefocust blijft en het niet langzaam uit het oog verliest. 
___________________________________________________________________________________
Denk aan uw PE-uren
Heeft u al aan uw PE verplichting voldaan?
Vergroot nu uw kennis met opleidingen van topniveau.
Bekijk het Permanente Educatie aanbod hier.
___________________________________________________________________________________
 
4. Vier kleine successen
Stel dat u een cursus doet naast uw werk, en u heeft een eerste opdracht goed volbracht, sta daar dan echt even bij stil, in plaats van te denken ‘er komen nog veel meer opdrachten.’ U bent een stap dichterbij het bereiken van uw doel gekomen en dat moet gevierd worden. Een passende beloning voor uzelf motiveert om weer de volgende stap te zetten.
 
5. Het proces is cruciaal
Terug naar het marathonvoorbeeld. U kunt geen marathon uitlopen door er slechts dagelijks aan te denken. U zult u moeten richten op het proces, de training, het dieet, de uitrusting, et cetera. Kortom, focus u op het proces, en het resultaat zal vanzelf volgen. 
 

Gerelateerde artikelen