4 gouden tips voor een nóg beter cv

Om uw baankansen te vergroten hebben we 4 gouden tips voor u verzameld om een professioneel cv te maken.

In de zoektocht naar een andere baan is stap één het opstellen van een cv. Dit kunt u doen aan de hand van een speciaal cv format welke u helpt bij het creëren van een professioneel cv. Om uw baankansen te vergroten hebben we 4 gouden tips voor u verzameld.

Tip 1: referenties vermelden op uw cv

Het natrekken van referenties is bij veel banken en andere financiële instellingen onderdeel van een pre-screening. Het is verplicht om kandidaten te checken op integriteit en betrouwbaarheid. Een financieel directeur of financieel manager heeft een grote verantwoordelijk wat betreft het financiële beheer van een organisatie. De toekomstige werkgever wil van anderen weten hoe u functioneert, wat uw capaciteiten zijn, wat voor persoon u bent en of u in staat bent de functie naar behoren uit te voeren.

Er zijn twee manieren om uw referenties te vermelden op uw curriculum vitae. Wordt er expliciet gevraagd om referenties, neem deze dan op in een aparte sectie in uw cv met de volgende gegevens:

  • de bedrijfsnaam
  • de naam van de referaat
  • het telefoonnummer
  • het e-mailadres

Wel is het hierbij van belang, zeker met het oog op de AVG, dat er vooraf toestemming is gevraagd aan de referaten.

Een andere manier is om geen referenties te vermelden, maar daarvoor in de plaats een zin toe te voegen als “Referenties zijn op aanvraag beschikbaar.” Voeg deze zin alleen toe als u daadwerkelijk in het bezit bent van referenties.

Tip 2: zorg dat uw cv vindbaar is voor recruitmentsoftware en cv databases

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van recruitmentsoftware, het zogenaamde Applicant Tracking System, om cv’s sneller te kunnen lezen. Niet alle cv’s worden even goed opgepikt door deze robots. Om ervoor te zorgen dat uw cv goed wordt gevonden via een cv database moet u deze leesbaar maken voor robots. Dit doet u bijvoorbeeld door relevante trefwoorden en synoniemen toe te voegen, lijstjes en opsommingen te gebruiken en voor een standaard bestandsformaat als een Word- of pdf-document te kiezen.

Tip 3: maatwerk van uw cv is essentieel

Het vinden van een baan op de huidige arbeidsmarkt is niet altijd even makkelijk. Vacatures worden vaak op meerdere kanalen aangeboden waardoor er vele reacties binnen kunnen komen op een aanvraag. Daarom is het essentieel om uw cv aan te passen aan de functie waarop u solliciteert.

Geen twee vacatures zijn gelijk, dus het ideale cv wijzigt ook telkens. Een maatwerk cv per sollicitatie maken kost extra werk. Toch vergroot u uw kansen op een andere baan door bepaalde dingen te accentueren in uw cv die in de vacaturetekst worden genoemd.

Tip 4: spreek ‘managementtaal’

Een financieel directeur of een finance manager denkt in grote lijnen en verzandt niet in details. Zorg dat u de juiste taal spreekt in uw cv. Dit doet u bijvoorbeeld door niet teveel voorbeelden te geven van werkzaamheden die veel op elkaar lijken en door globale beschrijvingen te gebruiken zonder te veel in detail te treden.

Met bovenstaande praktische tips maakt u uw curriculum vitae nóg beter en geeft u uw carrière een boost.

Gerelateerde artikelen