VK organiseert top voor buitenlandse investeringen

Worden bedrijven in het VK aantrekkelijke handelspartners?

Op 14 oktober zal de nieuwe Labourregering van het Verenigd Koninkrijk een internationale top houden om buitenlandse investeringen aan te trekken. Premier Keir Starmer zal daarbij tot wel driehonderd zakenmensen bijeenbrengen, zo blijkt uit een verklaring van de Britse overheid. Dat schrijft het ANP.

  • Labour zet in op groei met plannen voor woningbouw en groene energieprojecten
  • Minister van Financiën Rachel Reeves voert gesprekken met financiële kopstukken in New York.

Jonathan Reynolds, staatssecretaris voor het bedrijfsleven, zal op deze top pleiten voor investeringen. Hij benadrukt dat het Verenigd Koninkrijk een goede handelspartner is en dat het land ambitieuze plannen heeft voor duurzame investeringen en economische groei in het komende decennium. [Artikel gaat verder na de volgende alinea]

 

Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen. Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.

Economische groei als speerpunt

Labour, dat in juli met grote meerderheid de Britse parlementsverkiezingen won, zet sterk in op economische groei. De partij heeft ambitieuze plannen voor de bouw van nieuwe woningen en wil grote investeringen doen in infrastructuur en groene energieprojecten. Premier Starmer heeft aangegeven te mikken op een jaarlijkse economische groei van circa 2,5 procent voor het Verenigd Koninkrijk.

Gesprekken op Wall Street

De nieuwe Britse minister van Financiën, Rachel Reeves, reist deze week naar New York om te praten met kopstukken op Wall Street. Ze zal onder meer gesprekken voeren met topvrouw Jane Fraser van de grote Amerikaanse bank Citigroup en topman Steve Schwarzman van de investeringsmaatschappij Blackstone. Ook hier zal worden gesproken over investeringen in het Verenigd Koninkrijk. Reeves, voormalig econoom van de Bank of England, is de eerste vrouwelijke minister van Financiën van het Verenigd Koninkrijk. Na haar ontmoeting met de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen vorige maand op een top in Rio de Janeiro, zal ze ook de internationale top in oktober bijwonen.

Gerelateerde artikelen