Sterke daling aanbod vacatures

De daling van het online vacatureaanbod wordt steeds sterker, de vierde daling op rij is de grootste van de afgelopen jaren. Dit blijkt uit cijfers van de Monster Employment Index - de maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt.

De Index daalde in augustus met 21 punten naar 173. Hiermee rapporteert Nederland, van de Europese landen waar Monsterboard.nl de vacatureontwikkelingen volgt, de grootste afname. De sterkste daling in het vacatureaanbod werd gemeten binnen de administratieve sector.

De vermindering van het aantal online vacatures was in alle sectoren merkbaar. De daling van de Index was het sterkst binnen de administratieve sector. Het was de derde achtereenvolgende afname voor de sector die na een daling van vijftig punten dertien procent lager staat dan vorig jaar.

Ook onderwijs & training (-32), transport & logistiek (-32) en financiële dienstverlening (-29) namen sterk af. Voor laatstgenoemde sector bereikte de Index het laagste punt in tweeënhalf jaar.

‘De stagnerende economie en het gedaalde consumentenvertrouwen hadden duidelijk invloed op de ontwikkeling van het vacatureaanbod in augustus’, zegt Diana Krieger, Managing Director van Monsterboard.nl. ‘Wanneer we kijken naar de daling binnen de financiële dienstverlening begint ook de wereldwijde kredietcrisis nu echt merkbaar te worden.’

Gerelateerde artikelen