Spoeddebat over kredietcrisis

De Tweede Kamer houdt zeer waarschijnlijk dinsdag 30 oktober nog een spoeddebat over de kredietcrisis en de steun van het kabinet aan het bankbedrijf Fortis. Bij het naar verwachting korte debat moeten dan premier Jan Peter Balkenende en minister Wouter Bos (Financiën) aanwezig zijn.

GroenLinks zal het debat dinsdagmiddag na het vragenuurtje aanvragen. De verwachting is dat het verzoek brede steun krijgt. Volgens betrokkenen wordt het debat mogelijk gevoerd door de fractievoorzitters, en niet door de financiële specialisten.
 
Premier Jan Peter Balkenende zal dinsdagmiddag om half vijf in de Tweede kamer een verklaring afleggen over de kredietcrisis. Hij zal een toelichting geven op de miljardeninjectie voor Fortis, waartoe Nederland, België en Luxemburg hebben besloten. Ook zal hij ingaan op het verwerpen van het reddingsplan van de Amerikaanse regering door het Congres.

Bos stuurt op verzoek van de Kamer nog een brief met daarin de stand van zaken rond de financiële crisis en verdere uitleg over de injectie van ruim euro elf miljard euro door België, Nederland en Luxemburg in Fortis. Ingewijden verwachten die brief pas dinsdagavond. Door eerder een spoeddebat te houden kan het kabinet vooraf al uitleg geven.  

Gerelateerde artikelen