Software remt vooruitgang

fallback
Informatie- en communicatietechnologie als bron van productiviteitsgroei? Vergeet het maar! Door verouderde ICT-systemen kunnen veel Nederlandse bedrijven niet slagvaardig genoeg reageren op veranderende marktomstandigheden. Dat blijkt uit een onderzoek van de Erasmus Universiteit en computerconcern Hewlett-Packard onder 200 bedrijven.

Volgens hoogleraar Peter Vervest willen bedrijven best sneller inspelen op wijzigende marktsituaties, maar wordt dat belemmerd door hun verouderde ICT-systemen – systemen die al veel tijd en geld vergen om draaiend te worden gehouden. Volgens Vervest ondervinden bedrijven hiermee de gevolgen van hun bezuinigingen op ICT-gebied.

Een andere reden dat bedrijven weinig dynamisch zijn, is dat veel werkmaatschappijen en afdelingen hun eigen ICT-systeem hebben ontwikkeld. Hierdoor hebben onderdelen van de onderneming vaak geen toegang tot elkaars ICT-systemen. Het ideaal is volgens Vervest dan ook dat er één centrale ICT-architectuur komt, waarmee alle onderdelen van het bedrijf kunnen werken.

Gerelateerde artikelen