Randstad integreert duurzaamheid in kernactiviteiten en verslaggeving

Duurzaamheid in rapportage en in kernactiviteiten

Randstad gaat zich meer inzetten voor verdere verduurzaming. “Duurzaamheid wordt gezien als onmisbaar voor de lange termijn levensvatbaarheid van bedrijven”, zeggen CFO Jorge Vazquez en Global Head of Sustainability Marlou Leenders op de website voor CFO’s. In het gesprek zegt Randstad ‘een evenwichtige aanpak van de belangen van klanten, aandeelhouders, werknemers en andere stakeholders in acht te nemen’.

Geïntegreerde verslaggeving voor waardecreatie

Randstad onderscheidt zich volgens eigen zeggen door al sinds 2011 geïntegreerde jaarverslagen te rapporteren, gebaseerd op het IIRC-raamwerk. Deze aanpak integreert financiële en niet-financiële rapportages, waarmee Randstad niet alleen aan wettelijke eisen voldoet, maar ook bruikbare informatie genereert voor verdere ontwikkeling van beleid. De samenwerking tussen financiële en niet-financiële teams, inclusief HR en Legal, illustreert de integrale benadering van duurzaamheid binnen Randstad.

Lees ook:

Uitdagingen en kansen in duurzame verslaggeving

Terwijl Randstad streeft naar maximale impact en waardecreatie, erkennen Vazquez en Leenders uitdagingen in het meten en rapporteren van hun gehele impact. Privacyregelingen zoals GDPR en conflicten tussen ESG-richtlijnen en het CSRD voegen complexiteit toe. Leenders benadrukt het risico van de ‘rapportagevalkuil’, waarbij het meten van activiteiten belangrijker lijkt dan de uiteindelijke impact. Desondanks blijven Vazquez en Leenders optimistisch over de rol van geïntegreerde verslaggeving als een kans om de strategie te versterken, de reputatie te verbeteren en relaties met belanghebbenden te verdiepen.


Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen.

Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.


Gerelateerde artikelen