Nieuwe CFO benoemd bij BE Semiconductors

Jan Willem Ruinemans (38) is per 1 oktober 2008 benoemd tot Chief Financial Officer bij BE Semiconductor Industries N.V. (Besi), toeleverancier van de chipindustrie. Ook zal hij worden voorgedragen voor een plek in de raad van bestuur tijdens de volgende aandeelhoudersvergadering.

Ruinemans zal bij Besi verantwoordelijk worden voor het management en overzicht van de financiën, IT en human resources. Financieel Directeur Cor te Hennepe zal aanblijven met als voornaamste verantwoordelijkheid de gebieden accounting, controlling, interne audit en fiscaal- en risicomanagement.

Voor zijn benoeming bij Besi, heeft Ruinemans ervaring opgedaan in financieel management bij onder meer Royal Philips Electronics, meest recentelijk als Senior Vice President en CFO van de consumentenafdeling van Philips Lighting. In deze functie had hij 4.300 werknemers onder zich en faciliteiten op 34 verschillende locaties in Europa en Azië.

Ruinemans studeerde af met een master in business economie aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Ook behaalde hij aan de Universiteit van Limburg zijn diploma in controllerschap.

Gerelateerde artikelen