Marco Scheepers, financieel directeur Exite Benelux ‘Universitaire opleiding niet noodzakelijk’

fallback
"Ik heb een SPD-opleiding gevolgd en ben nu bezig met een MBA-opleiding bij NCOI. Nee, dat is geen financiële opleiding. Ik heb voldoende ervaring met het financiële vak en wil me daar niet verder in specialiseren. Ik heb inmiddels voldoende financiele kennis.

Exite is een Amerikaans bedrijf dat niet zozeer kijkt naar een opleidingsachtergrond als wel naar de prestaties. Het bedrijf stimuleert opleiden wel, maar hoe je je kennis verwerft is vooral een eigen verantwoordelijkheid.

Ik ben begonnen als hoofd administratie en van daaruit doorgegroeid naar de functie van financieel directeur. Ik ga nu alsnog een universitaire graad behalen, maar niet om nog meer financieel inzicht te verkrijgen. Ik wil me breder ontwikkelen en aansluiting zoeken bij disciplines als marketing, HR en organisatiekunde. Dat zal mijn functioneren ten goede komen.

De opleiding bij het NCOI bestaat niet zozeer uit theoretische kennis, maar is vooral sparren met medestudenten. Een universitaire opleiding is bij Exite niet noodzakelijk voor een financiële topfunctie. Een academisch werk- en denkniveau wel, maar dat kun je ook via je werk verkrijgen. Mijn taak is het om de zaken hier te toetsen aan de lokale wetgeving, en de oprichting van nieuwe bv’s, fusies en liquidaties te begeleiden. We hebben hier in Nederland en België nog een aantal fusies voor de boeg.”

Gerelateerde artikelen