Ivo Lurvink, Volkert Doeksen en beursgang Lucas Bols op Private Equity Summit

Het jaarlijkse Private Equity Summit vindt plaats op 22 april 2015 in het hoofdkantoor van ABN Amro aan de Zuidas. Een van de cases die wordt behandeld is de beursgang van Lucas Bols. Daarnaast geven sprekers als Volkert Doeksen (co-founder Alpinvest), Jan-Michiel Hessels (special advisor General Atlantic) en Ivo Lurvink (partner CVC Capital) hun visie over private equity.
Benieuwd naar het volledige programma van ’s lands grootste congres over private equity?

——-> Bekijk de website van het Private Equity Summit
——-> Blader door de programmering 

 
 Opening door professor Koelewijn
Het programma wordt geopend door Prof. Dr. Jaap Koelewijn, zelfstandig adviseur en hoogleraar Corporate Finance aan de Nyenrode Business Universiteit. Koelewijn zal zijn visie geven op private equity en corporate finance, iets wat hij als columnist van Het Financieele Dagblad regelmatig in scherpe bewoordingen deed. 
 
Vervolgens bespreekt Aline Schuiling, senior euro-econoom bij ABN AMRO, de huidige risico’s van topinvesteerders en geeft zij aan in welke sectoren de komende tijd deals gesloten worden. 
Zoals ieder jaar zet voorzitter Philip Houben van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP) de Nederlandse ontwikkelingen in private equity en venture capital in een breder perspectief. NVP geeft de cijfers over onder andere het dealvolume, het exitklimaat  en de waarde van de gemaakte deals in 2014. Met de door de NVP gepresenteerde cijfers in het achterhoofd gaan M&A professionals en private equity investeerders in discussie over waar private equity in het lopende jaar kan bijdragen aan groei en rendement.  
 
Masterclasses
Na de plenaire sessies is er ruimte voor verdieping. Naast de case over Lucas Bols, zijn er ook de volgende masterclasses te bezoeken:
 
Lucas Bols
Het was een bijzonder moment. Afgelopen februari keerde Lucas Bols, een meer dan 400 jaar oude distillateur uit Amsterdam, terug naar de beurs. De drijvende kracht achter deze historische notering aan het Damrak was het management en private equity-firma AAC Capital.
 
Marc Staal, een ervaren private equity manager bij AAC Capital, legt aan de hand van de casus Lucas Bols uit wat er nodig is om een middelgroot bedrijf naar de beurs te brengen. Ook schuift Joost de Vries, CFO van de Amsterdamse likeurproducent, aan om te vertellen hoe hij de transformatie in goede banen heeft geleid. De ervaringen van de twee hoofdrolspelers van dé beursgang van het jaar zullen ongetwijfeld als goede leerschool dienen voor andere private equity managers en bestuurders, die ook overwegen om hun bedrijf naar de beurs te brengen. 
 
Doorstarten
Hoe behoud je waarde bij insolvente ondernemingen en voorkom je dat er kapitaalvernietiging optreedt? Deze vragen staan centraal  in de sessie die wordt georganiseerd door NautaDutilh over het doorstarten van portfolio companies. 
 
Durven de durfkapitalisten nog?
Een groot deel van het beschikbare investeringkapitaal van venture capitalists stroomt naar volwassen bedrijven. Door strikte reguleringen geven venture capitalists niet thuis en springt de overheid steeds vaker bij. Een paneldiscussie gaat op zoek naar manieren waarop venture capitalists creatieve en innovatieve ondernemers kunnen ondersteunen. 
Toekomst van Nederlandse private equity partijen 
Nederlandse bedrijven vallen steeds meer in de smaak bij buitenlandse private equity investerdeers. Wat zijn hiervan de gevolgen voor Nederlandse private equity partijen en wordt het voor buitenlandse investeerders steeds makkelijker om te investeren in Nederland?  Nederlandse en Angelsaksische private equity investeerders gaan onder leiding van KPMG-partner Roy Stegeman in discussie. 
Ongelukkige investeringen
De toekomst van private equity staat centraal in de slotdiscussie van de summit. Hoe behoudt private equity zijn relevantie in een snel veranderende wereld waar tieners en start-ups economische wetten herdefinieren en ongelukkige private equity-investeringen breed in de media worden uitgemeten. 
 
Roundtables
Naast de openbare sessies zijn er ook exclusieve roundtables waar inspiratie opgedaan kan worden. Zo zijn er twee exclusieve kennisgroepen: eentje voor private equity managers en eentje voor M&A lawyers. Tijdens een derde roundtable doen CFOs uit te doeken hoe zij in het aansterkende economische klimaat kunnen profiteren van kansen over de grens.
 

Gerelateerde artikelen